Start ap centar za mlade od decembru u Domu kulture

0
529

ČAČAK – U gradu pored Morave potpisan je  Protokol o saradnji između naučnoistrživačkih i obrazovnih institucija, privrede i Naučno tehnološkog parka Čačak.

Dokumentom se podrazumeva umrežavanje i saradnja obrazovnih institucija, privrede i Naučno tehnološkog parka Čačak sa zajedničkim namerama uspostavljanja funkcionalnog Startap centra NTP Čačak, koji se realizuje uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

„Startap centar NTP Čačak omogućiće bolje poslovne uslove za mlade našeg grada i regiona. Korisnici će imati stručnu, mentorsku, savetodavnu i logističku podršku da pokrenu i vode startap timove i sopstveni biznis u NTP Čačak. Podsticanje tehnoloških unapređenja, inovativnosti postojećih preduzeća i podrška inovativnih i tehnološki razvojnih ideja biće još jedna odlika SC NTP Čačak“, poručio je gradonačelnik Čačka, Mlun Todorović.

Saradnja koja je razvijena između srednjih škola u Čačku i NTP Čačak u prethodnom periodu, predstavlja odličnu osnovu za razvijanje institucionalizovane saradnje između NTP-a Čačak i svih srednjih škola na nivou Grada, podržanu od strane privrednika.

Saradnja između naučno istraživačkih, obrazovnih institucija, privrede i NTP Čačak će se realizovati kroz sadržaje i aktivnosti koje su predviđene u SC-NTP Čačak u kompleksu, koji sadrži: coworking prostor, konferencijske sale, poslovne kancelarije i laboratorije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime