Stamatović: Srpsku poljoprivredu Vučić poklanja lažnim investitorima u arapskoj narodnoj nošnji!

0
381

Čajetina  – Zdrava Srbija (ZS) najiskrenije podržava malinarska udruženja izaPrijepolja, Užica i cele Zapadne Srbije koji zahtevaju od Vlade Srbije da ispuni obećanje kojim je letos, milom i silom razbijala malinarske blokade puteva, i da bez odlaganja obezbedi obećanu iplatu isporučenog roda maline „po akontnoj ceni od 125 dinara, sa tendencijom rasta do 160 dinara“ i tako spreči samovolju režimu bliskih hladnjačara koji iz godine u godinu pljačkaju desetine hiljada srpskih malinara

izjavio je predsednik Inicijativnog odbora ZS Milan Stamatović, pozivajući udruženja malinara da se, bez obzira na svoje političke simpatije, pridruže zahtevima malinara Zlatiborskog okruga i, zajedničkim snagama, odupru sistematskom uništavanju malinarske proizvodnje koje se sprovodi pod komandom režima Aleksandra Vučića.

– Na sve molbe i zahteve, malinari su od vlasti raspikuća dobijali jedan te isti odgovor: da cenu maline, tobože, određuje tržište, kao da narod ne zna da odluku o ceni donosi isključivo grupa „naprednih“ švercera koja zarađuje milione evra na grbači seljaka, tako što drastično snižava otkupnu cenu srpske maline i preprodaje jeftine maline iz uvoza kao domaće, po znatno većim cenama, na inostranom tržištu. Da je Vučiću do razvoja srpske poljoprivrede stalo kao do lanjskog snega, pokazuje i činjenica da beogradski „PKB“ upravo poklanja lažnim „svetskim, a našim“ navodnim investitorima, maskiranim u arapsku narodnu nošnju. O malinarima da i ne govorim: Vučić još nije definisao ni konačnu otkupnu cenu za pretprošlu berbu, nisu isplaćene ni adekvatne nadoknade za pretrpljenu štetu na malinjacima za 2017. i 2018. godinu, iako su njegove naprednjačke ulizice, tokom svih izbornih kampanja, najavljivale da će to „predsednik, kao od šale, sve rešiti“, – rekao je Stamatović, konstatujući da je Vučić na putu da u potpunosti uništi malinarstvo u Srbiji, čiji je godišnji izvoz od 250 do 300 miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime