STAMATOVIĆ: Ruska vojna misija u Srbiji – spas od Vučićeve bezuslovne kapitulacije!

0
143

Čajetina – Zahtevamo od Vlade Srbije da konačno prestane da krši Rezoluciju Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti Srbije i da, ako već nije sposobna da „otkaže gostoprimstvo“ okupatorima koji su se silom uselili na Kosovo i Metohiju (KiM) i tamo formirali svoju NATO bazu, najhitnije, pre nego što tzv. briselski dijalog bude završen bezuslovnom kapitulacijom Srbije pred teroristima Tačijem i Haradinajem, pozove u pomoć rusku vojnu misiju, a kao znak dobre volje prema Moskvi, za početak, odmah dodeli diplomatski status Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu – izjavio je predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović, ističući da, u ovom cilju, nije za odbacivanje ni ideja da se, radi zaštite teritorijalnog integriteta Srbije, južna srpska pokrajina, na određeno vreme, ustupi Ruskoj Federaciji.

– Ovo nije samo stav Zdrave Srbije i dela opozicije, nego i većine glasača vladajuće koalicije, a da ni ruska strana nije imuna na ovakve inicijative pokazuje i nedavni stav visokog funkcionera Jedinstvene Rusije i Državne dume Rusije Sergeja Železnjaka, koji je, inače, horski prećutala Vučićeva medijska artiljerija, da bi eventualno prihvatanje zahteva Evropske unije (EU) da se potpiše separatni sporazum između Beograda i Prištine doveo ne samo do teritorijalnog raspada Srbije na NATO protektorate, već i do gubitka pravnih mogućnosti da se rukovodi Rezolucijom 1244, kao osnovnim međunarodnim zakonom koji garantuje suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje – izjavio je Stamatović, upozoravajući samoreklamerskog „rusoljuba“ Ivicu Dačića da prestane da manipuliše bratskim emocijama građana Srbije i Rusije i ispuni svoje obećanje od 5. maja 2017. godine da će, „najkasnije do 12. maja prošle godine“, u Vladi Srbije pokrenuti inicijativu za davanje diplomatskog statusa službenicima Centra u Nišu.

– Stvar je tu više nego jasna: ili Dačić opasno laže bratsku Rusku Federaciju ili Aleksandar Vučić i Ana Brnabić zabijaju nož u leđa Vladimiru Vladimiroviču Putinu. Dakle, neko od njih troje ili, najbolje, sve troje – mora da snosi političke konsekvence za izdaju interesa Republike Srbije i njenih građana – upozorio je Stamatović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime