Stamatović: Ko je, dakle, TV uradak sa smrtnim posledicama protiv Olivera „predao na ruke“ Željku Mitroviću?

0
270

Čajetina – Emitovanje ogavne TV poternice za streljanim Oliverom Ivanovićem na zvečanskoj TV Most, prema priznanju direktorke ove televizije, naručila je naprednjačka Srpska lista (SL) sa Kosova i Metohije (KiM), što je još 16. oktobra 2017, priznala i sama SL, ocenio je predsednik IO Zdrave Srbije, Milan Stamatović.

SAOPŠTENJE PRENOSIMO U CELOSTI

Baš na dan kada je krenula ta televizijska hajka na Olivera, bahato ustvrdila da su ti „predizborni spotovi nepobitna istina o Ivanovićevim političkim i drugim malverzacijama“, a da paradoks bude potpun, „profesionalnim medijima koji su objavljivali ove spotove“ obećala „zaštitu“ od, tada još živog Olivera, i njegovog, navodnog, „fizičkog i pravnog nasilja“ – izjavio je predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović, zahtevajući još jednom odgovor na pitanje ko je kreirao, platio i naredio emitovanje tih monstruoznih optužnica koje su, pre tačno godinu dana, rezultovale javnom egzekucijom Olivera Ivanovića, usred bela dana, u centru srpske Mitrovice.

– Sledeće pitanje je: ko je ove montirane uratke sa smrtnom posledicom „predao na ruke“ vlasniku TV Pink Željku Mitroviću i zašto, redom – Ministarstvo pravde i Ministarstvo unutrašnjih poslova u Vladi Srbije, Vladina kancelarija za KiM, državni javni tužilac, poverenik za informacije od javnog značaja i Regulatorno telo za elektronske medije (REM) – ne smeju da odgovore na ovo pitanje od izuzetnog značaja za tok istrage streljanja Ivanovića ili zašto odgovor ne zahtevaju od pomenutog Mitrovića? Da li se to nekoga (i koga) plaše najviše državne institucije i nezavisna regulatorna tela? Druga adresa na kojoj se mogu dobiti odgovori o rađanju i smrtonosnim posledicama predsmrtne TV presude Ivanoviću jesu Srpska lista i njena odgovorna lica: predsednik Goran Rakić i potpredsednici Milan Radoičić, Dalibor Jevtić, Igor Simić, Nenad Rikalo i Vinka Radosavljević. – rekao je Stamatović.

Predsednik Zdrave Srbije podseća nadležne državne institucije da su u obavezi da, za početak, na TV Pink i Željka Mitrovića primene članove 11 i 79 Zakona o oglašavanju koji propisuju da se, ukoliko emiter odbije da obelodani precizne podatke o proizvođaču oglasne poruke i (za)kupcu oglasnog prostora, pravnom licu i odgovornom licu tog medija izriče zaštitna mera zabrane obavljanja delatnosti u periodu od šest meseci do godinu dana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime