Spremni spiskovi dece za vrtić „Poletarac“

0
195

ČAČAK – Direktorka Predškolske ustanove “Moje deteinjstvo“ Suzana Simeunović kaže da su već spremni spiskovi dece koja će ići u vrtić “Poletarac“.

Najstarije obdanište u Čačku u fazi je rekonstrukcije, a useljenje mališana očekuje se po završetku građevinskih radova i opremanja objekta.

Mi već imamo spremne spiskove dece. Ona će biti smeštena u pet vaspitnih grupa i dve grupe posebnog programa od četiri sata. To su specijalni programi koje već imamo u vrtiću u Zablaću, gde deca borave četiri sata bez obroka koji je inače obavezan u celodnevnom boravku. Ovde je akcenat na vaspitno-obrazovnom radu. Mi smo već, zahvaljujući sredstvima koja su bila obezbeđena iz grada, obezbedili opremu za “Poletarac“, kako za vaspitne grupe, tako i za kuhinjski smeštaj. A dobiće i još jedan višenamenski prostor koji nije imao – rekla je direktorka Simenunović.

Gradonačelnik Milun Todorović rekao je da će nakon potpune rekonstrukcije vrtić duplo povećati svoje kapacitete. On je podsetio da se radi o najstarijem vrtiću u Čačku.

Gradonačelnik Milun Todorović obišao je danas i radove na rekonstrukciji najstarijeg vrtića u Čačku koji će nakon kompletne rekonstrukcije povećati za skoro duplo svoje kapacitete.

Na ovoj lokaciji “Poletarac“ je počeo sa radom 1938. godine. Grad je za rekonstrukciju izdvojio 19, a država 13 miliona dinara. Kada se radovi završe, njihova ukupna vrednost iznosiće 40 miliona, jer je grad Čačak izdvojio još oko 4 miliona za nove sadržaje i nešto manje za grejanje toplotnim pumpama. Proširili smo dvorište u onim granicama u kojima je grad Čačak vlasnik parcele– rekao je Todorović, dodajući da je do sada ovde boravilo oko 100 mališana dok će posle proširenja ovaj objekat moći da primi do 180 dece na prostoru površine 550 kvadratnih metara.

Prema rečima gradonačelnika, u dve predškolske ustanove čiji je osniivač grad trenutno boravi 3.530 dece, dok vrtiće u privatnom vlasništvu pohađa 710 mališana.

Izvor: Morava info

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime