SNS – SzS želi da dođe na vlast nasilnim putem

0
301

ČAČAK – Maske su konačno pale. Više nema nikakve dileme da takozvani Savez za Srbiju, na vlast želi da dođe nasilnim putem i da zato neće birati sredstva, saopšteno je danas iz GrO SNS u Čačku.

SAOPŠTENJE PRENOSIMO U CELOSTI

Izazivanje sukoba, otvorene provokacije, pozivi na nasilje prema neistomišljenicima i sulude akcije koje su zaštitni znak srpske opozicije proteklih meseci, od utorka uveče zamenila je nova strategija – pretnja direktnim fizičkim napadom na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Ono što se u utorak dogodilo ispred zgrade RTS-a u Beogradu, nije bilo ništa drugo nego poziv na linč izabranog predsednika države. Potpuno je jasno kakav je scenario bio planiran.

Nažalost, najbučniji, najagresivniji i najprimitivniji u grupici koja se u utorak veče našla ispred zgrade RTS-a, ponovo je bio bivši Čačanin Boško Obradović, predvodnik bivšeg pokreta Dveri. Njegov ostrašćeni, huškački govor poslao je nedvosmislenu poruku, a ona glasi da niko ko ne misli kao on, ne treba da se oseća bezbedno na ulici. I to nije neočekivano, jer on i njegovi pajtaši iz Saveza za Srbiju osim nasilja i nemaju drugu politiku.

Nastup predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u emisiji „Upitnik“, najbolje je pokazao zašto on i njegova politika uživaju ogromnu podršku građana Srbije i kako se treba boriti za našu državu, a pojavljivanje predsednika ispred zgrade RTS-a, pokazuje kako okupljeni miševi reaguju na pojavu lava.

Zanimljivo je i da se sve događa samo dan nakon što je objavljeno istraživanje javnog mnjenja, po kome samozvana glavna opoziciona snaga u Srbiji ima svega 8,5 procenata podrške birača, značajno manje nego samo nekoliko meseci ranije. Dakle, izvor frustracije je više nego jasan, ali frustracija i nezadovoljstvo nikako ne mogu biti opravdanje za očajničke poteze kao što je izazivanje krize u zemlji nasilnim putem.

Poručujem liderima Saveza za Srbiju da se podrška naroda dobija na drugačiji način, onako kako to rade Aleksandar Vučić i SNS. Radom, poštenjem i odgovornošću. Kada to nemaš, onda se plašiš da izađeš na izbore, a do fotelje želiš da dođeš na ulici. Građani treba da budu mirni, jer se takve opasne namere nikad neće ostvariti.

Pozivam sve političke aktere na smirivanje strasti, a nadležne državne organe da kao i do sada odgovorno obavljaju svoj posao.

Poverenik Gradskog odbora SNS Čačak, Milun Todorović

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime