Škoro – Jednog dana ćemo mi postavljati zahteve u kakvoj državi želimo da živimo

0
187

ČAČAK – Verujem da će ovi protesti uroditi plodom, svakog dana nas je sve više i više, stotine profesora, advokata, javnih ličnosti šeta se u 25 gradova i jednog dana ćemo mi postavljati zahteve u kakvoj državi želimo da živimo, izjavio je večeras na okupljanju „1 od 5 miliona“ novinar Srđan Škoro.

Govoreći o pripremanju ugovora opozicije i naroda on je rekao da pre svega očekuje da se opozicioni lideri pridržavaju dogovora.

„Posle 2000. godine imali smo nešto slično i od toga ništa nije bilo. Očekujemo da on sada bude primenjiv, a to je pre svega, posle ovakve zle i naopake vlasti izgradnja sistema gde takvi nikada više neće vladati. Neki to zovu lustracija, ali ona nije dovoljna. Ja to zovem odgovornost. Svako mora da ogdovara za svoja nedela. Mora da se podvuče crta i da se kaže dosta više ako želimo da budemo normalna i uređena država“, rekao je on.

Škoro je ponovio da Srbija tenutno šeta u 25 gradova i nosi jednu jedinu poruku – Aleksandre pakuj se.

„Ovo je naša zemlja, a ne tvoja prćija. Ovde žive čestiti ljudi a ne tvoji krimanlci koji svakoga dana potkradaju i brukaju ovaj narod. On se usudio da priča o slobodi medija, to je isto kao kad bi Pahomija zaposli u vrtić da čuva decu, pa to je sramota“, rekao je Škoro.

Škoro je istakao da je važno šetati jer je iz Čačka Verica Barać koju su svi zaboravili.

„To za šta se ona zalagala želimo da uspostavimo posle smene ovakve vlasti. Jako je teško, opozicija je suviše slaba i ukoliko izađe na Vučićeve izbore politički neće postojati. Oni to dobro znaju. To daje građanima daje nadu da posle 200 godina napravimo državu u kojoj neće biti važno ko je premijer, ko je ministar i da žive pristojno od zarade kao što svi u normalnom svetu žive“, zaključio je Škoro.

Foto – N. Jovanović

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime