Škola za ljubavnike oduševila čačansku publiku

0
270

ČAČAK – U prepunoj sali čačanskog Doma kulture sinoć je održana predstava Škola za ljubavnike. Uloge su tumačili Milan Vasić, Jelena Rakočević Cekić, Milan Kalinić, Aleksandra Cucić i Bojan Stojčetović koji je ovo delo i režirao.

Radnja predstave je smeštana u Italiji, početkom 60-ih godina. Muž i žena upadaju u bračnu kolotečinu. Potreba da se iz nje izađe po svaku cenu, dovodi do odluka koje će im promeniti živote. Naizgled obični bračni problemi, pretvoriće se u komplikovane komične situacije. Čudna služavka, kućni prijatelj advokat i profesor, dovešće priču do neverovatnog zapleta kada se bude ispostavilo da niko od njih nije ono što jeste.

Nemam tremu jer ovu predstavu igram dugo, a znam da je dobra i uspešna, izjavio je za info – lider, Milan Kalinić. Na pitanje da li se naša kultura nalazi u zapećku i da li su dovoljna ulaganja u nju on kaže da je to za ozbiljnu analizu.

„Mislim da smo skloni tome da kukamo nad svojim sudbinama i tražimo izgovore, a ništa sami ne menjamo. Trebalo bi da se uhvatimo u koštac sa životom i borbu sa vetrenjačama. U našoj zemlji je sve daleko ispod standarda pa i briga o kulturi. Ova predstava je napravljena sa željom za uživanjem“, rekao je Kalinić.

U svom stvaralačkom opusu, kaže, ne može da izdvoji ni jednu jedinu ulogu.

„Sve su ostavile pečat u mom životu, kao i rad na televiziji. Svaka emisija ima nešto zbog čega je volim i rado je se sećam. Zapravo, ono što radim u datom trenutku to mi je najbitnije“, naveo je on.

Upitan za neprimerene sadržaje koji se prikazuju na srpskim televizijama sa nacionalnim frekvencijama Kalinić kaže da se ne razlikuju previše od onog što se nudi u drugim zemljama i dodaje da je osnova svega ekonomski faktor.

„To su formati koji su nastali u inostranstvu, ali su sadržaji tamo kvalitetniji. Međutim, kod nas postoji drugi problem-nema drugih ponuda. Lično na TV samo gledam dobre serije i sport koji obožavam od malih nogu, za nešto treće nemam živce“, navodi on.

Kalinić misli da u 21. veku nije moguće da postoji cenzura medija jer, kako kaže, živimo u savremenom svetu.

„Možda neki favorizuju nekog više, nekog manje, tu je i politika, ali imamo milin načina oglašavanja, bezbroj uslova da jedna ili  druga informacija dođe do svakoga, ali cenzura ne može da bude opravdanje. Na kraju se sve sazna“, smatra on.

Najviše voli da sarađuje sa glumcima koji su mu prijatelji, zato i ponavlja predstave sa njima, zaključio je Kalinić.

Inače, Kalinić je rođen u Beogradu. Glumu je diplomirao na BK Univerzitetu, u klasi profesora Ivana Bekjareva. Svoju glumačku karijeru je započeo ulogom u filmu “Ptice koje ne polete”, a glumio je u 16 televizijskih serija i filmova. Milan Kalinić je glumio u predstavama JDP-a, Pozorišta “Boško Buha” kao i Zvezdara teatra. Završio je i pilotsku akademiju u Vršcu.

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime