Šesnaest miliona iz gradskog budžeta za brigu o starima

0
427

ČAČAK – Iz gradskog budžeta opredeljeno je 16 miliona dinara za brigu o starim licima, izjavio je gradski većnik, Dragomir Šipetić, a ukupan iznos za oblast socijalne zaštite je 270 miliona.

Danas su produženi ugovori sa gerontodomaćicama, u 2019. za te usluge opredeljeno je 16 miliona dinara.

„Do kraja godine obezbediti sredstva koja nedosataju. Nameravamo da novim budžetom obezbedimo dodatna sredstva i da proširimo usluge na seoskom području, rekao je Šipetić.

Danica Matijević je jedna od korisnica usluga, a pomoć joj je više nego dobrodošla.

„Ove usluge za nas stare mnogo znače. Otežano se krećem i svaka pomoć mi je od velike koristi. Imam decu, ali živim sama, tako da kada znaš da će ti neko svakog dana otvoriti vrata na kući, pomoći ti, pogledati i reći lepu reč je pravi blagoslov za mene”, rekla je Danica.

Prema rečima Slađane Šutić koja je gerontodomaćica 15 godina, ništa joj nije teško da obavi za stara lica, a ima ih četvoro.

„Mi im dajemo hranu, kupujemo lekove, vodimo računa o njihovoj i higijeni prostora u kojem žive. Ono što im je najvažnije je lepa reč koju im pružimo“, ocenila je ona.

Inače, grad Čačak danas je potpisao ugovore sa agencijom „Niveus tim” iz Gornjeg Milanovca o pružanju usluge pomoć u kući starim licima. Milan Tadić, njihov predstavnik je precizirao da su ugovori  potpisani sa 23 gerontodomaćice i dva stručna radnika.

„U Čačku pružamo pomoć onima kojima je neophodna 2 godine i to za 97 korisnika sa gradskog i prigradskog područja. Naše gerontodomaćice su sve sertifikovane i obučene za rad sa starima. Stručni radnici izlaze na teren svakodnevno odgovaraju na potrebe naših korisnika u zadovoljavanju životnih potreba”, rekao je Tadić.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime