Sedmi protest u Čačku – Idemo do kraja

0
445

ČAČAK – Brojni Čačani i ovog petka su prošetali centralnim gradskim ulicama u okviru sedmog po redu protesta „1 od 5 miliona“ .

Kod spomenika Stepi Stepanoviću okupljenima su se obratili jedan od organizatora protesta Radiša Ćeriman, Gordana Marinković Savović iz Asocijacije slobodnih odbornika i Slađana Stanković iz Udruženja malinara.

Neformalni organizator protesta, student Fakulteta političkih nauka u Beogradu Radiša Ćeriman je rekao da je ovo borba za spas države u kojoj nema mesta za podele i da su svi koji protestuju ostavili političke i ideološke razlike.

„Svi imamo isti cilj, a to je slobodna i uređena Srbija. Ne smemo odstupiti ni korak u ovoj borbi, ne smemo im dozvoliti da uguše našu odlučnost. Moramo izdržati do kraja, sve dok im ne vidimo leđa i zatvorske uniforme na njima. Na ulicama ćemo tražiti pravdu, a slobodu u prkosu. Idemo do kraja, do konačne pobede“, istakao je on.

Gordana Marinković Savović obratila se okupljenima u ime, kako je navela, 678 slobodnih i nezavisnih odbornika koji su prošle nedelje formirali ovo udruženje. Prema njenim rečima ovo je vaninstitucionalna borba gde se brane isključivo interesi građana.

„Iz naše zemlje se u proteklih šest godina  iselilo pola miliona, uglavnom, mladih ljudi. Oni ne žele da dobiju posao tako što će se prvo učlaniti u Srpsku naprednu stranku, a onda dobiti posao. Sada već odlaze i čitave porodice. Neće da žive u sistemu urušenih vrednosti, tamo gde ne rade institucije, tamo gde je jedan čovek, da mu ime ne pominjemo, prigrabio svu vlast“, naglasila je ona.

Slađana Stanković iz Udruženje malinara Zapadne Srbije je poručila sa govornice da je teror nad poljoprivrednim proizvođačima postao neizdrživ. Godinu ipo se malinari, kako je navela, bore da dođu do povoljne cene za „crveno zlato“.

 

„Godinu i po dana udruženja malinara Zapadne Srbije bore se da dođu do povoljne cene za svoju malinu, ali samo dobili odgovor ministra poljoprivrede Nedimovića je da su malinari bezobrazni. Mi nećemo biti na kolenima i nećemo Vas moliti za ono što nam pripada. Mi smo na ulici, a sudbina srpskih malinara rešavaće se u narednih nekoliko dana „ , naglasila je ona obraćajući se predsedniku Srbije.

Naredno okupljenje zakazano je za 08. mart od 18:00 sati.

MNA, Infolider

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime