Savez za Srbiju: Srbija kreće u bojkot

0
410
Lideri SzS započeli su kampanju za bojkot predstojećih parlamentarnih izbora obilazeći gradove i mesta u Srbiji, gde su građane pozvali na bojkot redovnih parlamentarnih izbora, na proleće.

Lider Stranke Slobode i pravde i jedan od osnivača SzS Dragan Đilas izjavio je, u Zrenjaninu, da taj Savez traži da se prihvate zahtevi protesta „1 od 5 miliona“ i da se oni sprovode minimum devet meseci, pa tek onda mogu da se organizuju izbori.

Đilas je rekao i da nijedna članica tog saveza neće učestvovati na razgovorima sa predstavnicima vlasti u Skupštini Srbije.

Opozicija se bori za promenu sistema u Srbiji, a ne da, kako kaže, svaka stranka u opoziciji ima desetak poslanika i poslaničkih plata.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić bio je u Banatskom Novom Selu kod Pančeva, gde je izjavio da se ne sme pristati na postojeće izborne uslove, „ako se žele promene u vremenu kraćem od četiri godine“.

Lider Dveri Boško Obradović je u Kraljevu, u razgovoru sa građanima, rekao da se bojkotom ne odustaje od izbora, već se, kako je kazao, bori za fer i poštene izbore.

Predsedavajući SzS i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ponovio je u Barajevu da je kasno za razgovore sa vlašću o izborima, uz posredovanje Evropskog parlamenta: „Pozdravljam angažovanje međunarodnih institucija i pojedinaca, ali insistiramo na bilaterarnim razgovorima koji bi se ticali uslova sadržanih u zaključcima Ekspertskog tima“,rekao je Lutovac.

Borko Stefanović, zamenik lidera Stranke slobode i pravde, razgovarao je sa građanima Sremske Mitrovice.

 

Izvor: Tanjug, Kurir, Foto – 1 od 5 miliona

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime