Rekonstrukcija puta na Goliji s ruskim vojnicima

0
417

Pripadnici Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije će narednih petnaestak dana, u okviru projekta „Humanitarna asistencija“, izvoditi radove na rekonstrukciji puta na Goliji, u opštini Ivanjica.

Reč je o zajedničkom projektu inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije, koji se prvi put realizuje ove godine i u kojem će sa naše strane biti angažovan 210. inženjerijski bataljon Druge brigade kopnene vojske, saopštila je Vojska Srbije.

U prvoj fazi projekta „Humanitarna asistencija“ realizuje se obuka inžinjeraca iz Ruske Federacije na inžinjerijskim mašinama i motornim vozilima na upotrebi u Vojsci Srbije, nakon čega će uslediti rekonstrukcija puta na planini Goliji.
Rekonstruisaće se 13 kilometara duga deonica selo Dajići – Srednja reka – Sastavci, oštećena tokom prošlogodišnjih poplava, kada je Vojska Srbije među prvima izašla na teret i pružila pomoć organima lokalnih samouprava pogođenih poplavama.

Realizacijom ovog projekta, osim što će biti produbljena bilateralna vojna saradnja Republike Srbije i Ruske Federacije, Vojska Srbije pomaže lokalnoj zajednici u stvaranju uslova za nesmetan život i rad meštana ovog kraja, navedeno je u saoptenju VS.

eKapija , foto., ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime