Ravnogorci održali Sabor na Jelici povodom oslobođenja Čačka

0
226

ČAČAK – Na Jelici, kod crkve Svetog Petra i Pavla danas je održan Sabor povodom prvog oslobođenja Čačka u organizaciji Ravnogorskog pokreta, a sprovedeno je i takmičenje u spravljanju četničke gibanice. Pobedu je odnela Tanja Ćendić iz ove organizacije.

Predsednik GrO Ravnogorskog pokreta, Aco Đenadić navodi da ova ideja odavno datira, i da je ovo prvo okupljanje na Jelici.

„Sabor odražava slobodarski duh srpskog naroda, koji je u porobljenoj Evropi smogao hrabrosti da napravi ostrva slobode. Moramo slaviti te važne dane i setiti se svojih predaka“, istakao je on.

Đenadić je naveo da je i čačanska lokalna samouprava prepoznala značaj ovog skupa i podržala je.

„Mi smo pozvali sve iz grada, rodoljube, patriote, ali nažalost, svedoci smo da još uvek nema slobode razmišljanja. Nešto ih sputava, verovatno su uplašeni za svoja radna mesta pa se mnogi nisu odazvali našem pozivu“, istakao je Predsednik GrO Ravnogorskog pokreta.

Đenadić kaže je taj strah mnogo veći od onog koji su imali naši preci, koji su dali svoje živote za slobodu.

„Žalosno je da su Srbi da su toliko nisko pali, ali hvala Bogu ima nas koji smo se okupili ovde. Najdraži gosti su nam braća sa KiM, koji su došli u najvećem broju. Vrlo je važno što su ostali na svojim ognjištima, budući  da su oni seme koje će kad-tad dati veliki plod i KiM će kad-tad biti srpsko“, naglasio je on.

Inače pobednik u spravljanju najbolje gibanice je predstavnica Ravnogorskog pokreta Tanja Ćendić.

„Njeni kulinarski specijaliteti su nam odavno poznati. Nagrađena je kokardom i odmorom u motelu na Gazivodama. Verovatno to mnogima u Srbiji deluje kao šala, ali mi na KiM idemo slobodno kada nama odgovara, niko nas ne sme zaustaviti na granici. Svojim četničkim stazama šetamo srpskim Kosovom“, zaključio je Đenadić.

Sva hrana koja je ostala biće odneta korisnicima usluga čačanskog Crvenog krsta.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime