Raspisani konkursi za Disove nagrade

0
339

ČAČAK  – Gradska bilbioteka „Vladisalv Petković Dis“ u Čačku raspisala je danas konkurse za nagrade „Mladi Dis“, zatim za najbolji esej o Disu, kao i za literalne radove učenika osnovnih i srednjih škola.

Konkursi su otvoreni do 20. aprila, a rezultati će biti objavljeni najkasnije do 27. maja.

Kako je saopšteno iz Biblioteke, nagrade će biti uručene krajem maja, na završnoj svečanosti 56. „Disovog proleća“.

Manifestacija se organizuje svake godine u čast pesnika Vladislava Petkovića Disa koji je rođen u selu Zablaće kod Čačka.

Kada je reč o konkursu za Nagradu „Mladi Dis“ autori do 31 godine starosti, dostavljaju najmanje 30 pesama na srpskom jeziku.

Autoru najboljeg rukopisa, po odluci tročlanog stručnog žirija, pripada plaketa „Mladi Dis“ i pravo da mu Biblioteka objavi prvu pesničku knjigu u ediciji „Tokovi“.

Pravo učešća na konkursu za esej o Disovom stvaralaštvu imaju mladi književni kritičari, studenti, postdiplomci i učenici.

Tročlani stručni žiri će odabrati tri najbolja rada čije autore Biblioteka novčano nagrađuje.

Konkurs za literarne radove učenika srednjih i osnovnih škola raspisan je u dve kategorije – za poeziju ili kraći prozni sastav, do jedne kucane strane.

Pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Moravičkog okruga, a tema radova je slobodna.

Po tri najuspešnija rada iz svake oblasti, prema oceni stručnog žirija, biće nagrađena i objavljena u listu „Disovo proleće“.

Svi radovi koji se šalju na konkurse potpisuju se šifrom i šalju u tri primerka, a rešenje šifre se dostavlja u posebnom kovertu uz rukopis.

Rukopisi se šalju na adresu: Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis”, Gospodar Jovanova 6, 32000 Čačak.

MNA, Foto – http://www.24online.info/

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime