PSOGM – Spasimo našu opštinu od katastrofe

0
38

Pitamo predsednika opštine, koji na poslednjoj sednici skupštine nije znao ništa o geološkim istraživanjima, ko kopa po pranjanskom kraju? Mesecima se zalažemo da se sazna istina, a ona se uporno krije. Sada je izgleda sve jasno – opštinska vlast je, smišljenim odlaganjem naših inicijativa da se o tome javno diskutuje na skupštini, kupovala vreme, a predsednik opštine glumio u predstavi nevinašce koje nije upućeno ni u šta, navode iz UG Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac.

Svojim (ne)delovanjima Dejan Kovačević bio bi glavni krivac i snosio bi najveću odgovornost da je, ne daj Bože, izbio nekakav sukob između građana i njima nepoznatih geologa kao što će i biti ukoliko ne objasni ko je dozvolio da opština zakorači u litijumsku geološku katastrofu.

Zašto se nije odazvao informativnom skupu da svojim sugrađanima objasni da “nema razloga za paniku i strah”, kao što je nama rekao na skupštini? I zašto se oglušio na peticiju u kojoj je oko hiljadu meštana pranjanskog kraja svojim potpisom odlučno iskazalo stav da ne žele iskopavanje litijuma u svom kraju?

Udruženje građana “Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac”podržava meštane pranjanskog kraja i nastavljamo zajedničku borbu kako bi spasili našu opštinu od katastrofe i podaničkog ponašanja opštinske uprave u odnosu na svetske kompanije i Vladu Srbije, kojima Pranjani, Jadar i Suvobor evidentno ne znače ništa, sem prilike za sticanje materijalne koristi ugrožavanjem životne sredine i života naših građana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime