Promocija turističke ponude Čačka na “Danima kulture – Srbija” u Frankfurtu

0
196

Manifestacija “Dani kulture – Srbija”, Kulturtage Serbien održana je 22. i 23. juna 2019. godine prvi put u Frankfurtu na Rosmarkt trgu, a organizovao je konzulat Srbije u Frankfurtu. Tokom dvodnevnog trajanja manifestacije, posetiocima su se predstavili: Turistička organizacija Srbije, Grad Čačak, Air Serbia, telekomunikaciona kompanija GO4YU- Telekom Srbija.

“Dane srpske kulture”, otvorio je u subotu 22. juna, generalni konzul Branko Radovanović. Pored izložbenog, u dvodnevnom predstavljanju Srbije, održan je i prateći kulturno-umetnički program u kome su učestvovali: Kulturni centar iz Beograda, SKUD iz Ofenbaha, Lenotina Vukomanović i dečji hor, a u sportskom delu programa organizovana je akcija “Trojka iz bloka.” U programu su učešće uzeli i Danica Krstić, hor Stevan Mokranjac i SKUD iz Franfurta, solisti na harmonici, muzički sastav Duo Trio Quatro.

Čačak je ove godine bio “Grad u fokusu”, tako da je ovo bila izuzetna prilika da se predstave privredni i turistički resursi grada. Organizovana je promocija turističke ponude Čačka kroz podelu štampanih brošura na srpskom i nemačkom jeziku i promotivne filmove koji su emitovani, a prisutnim posetiocima predstavljni su programi putovanja turističke agenicije “Lazena” za grad Čačak i regiju Zapadna Srbija. U pratećem programu, tokom predstavljanja grada, organizovana je i promocija poznate čačanske rakije “Jelički dukat”, koju su degustirali mnogobrojni posetioci.

Paviljon grada Čačka, ugostio je i gradonačelnika Bad Homburga, poslanika CDU u parlamentu Hesena, presednika skupštine grada Frankfurta, predsednika Centralnog saveta Srba Hesena, dijasporu i predstavnike organizacija i udruženja Srba iz pokrajine Hesen.
Nekoliko hiljada posetilaca, nemačkih i srpskih, na “Danima kulture – Srbija” u Frankfurtu, prisustvom na ovm događaju, informisano je o turističkoj ponudi Čačka, čime se nastavlja intenzivna promocija grada Čačka na tržištu Nemačke, jednom od najvećih i najvažnijih turističkih tržišta Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime