Preminuo još jedan jedan velikan srpske glumačke scene – Predrag Ejdus

0
212

Još jedan iz plejade najvećih zauvek je sišao sa životne i glumačke scene. Sjajni Predrag – Peca Ejdus preminuo je večeras u 71. godini.

Izgubio je bitku sa dugom i opakom bolešću i prvi put mnogi komadi će biti skinuti sa repertoara jer Peca – koji je bio poznat po tome da se mora igrati po svaku cenu – neće doći.

– Bio sam malo nešto deprimiran zdravstveno, ali nije to ništa čemu bi čovek dozvolio da ga omete. A peo sam se i ranije. I padao sam i sa četiri metra visine, skakao i u more, lomio nogu… Svašta je bivalo. Ali predstave mora biti. Šou mast go on. Sve za predstavu. Ja ne nalazim da je to s mojom bolnicom naročito uzbudljivo – rekao je u poslednjem velikom intervjuu datom za “Blic” krajem oktobra prošle godine u Zagrebu kad je sa predstavom “Tako je ako vam se tako čini” JDP gostovao na sceni HNK.

Tako je govorio i poslednjih nedelja kada mu je zdravlje već ozbiljno bilo narušeno…Predrag Ejdus je rođen 24. jula 1947. godine u Beogradu. Završio je 14. beogradsku gimnaziju, a diplomirao glumu 1972. godine na Akademiji za pozorište, film i televiziju u klasi profesora Milenka Maričića.

Bio je član amaterskog pozorišta „Dadov“ od 1962. do 1968. Godine a o tim godinama je ovako govorio.

FOTO: N. MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA, BLIC

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime