Predsednik Kovačević ugostio Andrijanu Savić

0
302

Predsednik opštine Dejan Kovačević upriličio je prijem za mladu Gornjomilanovčanku Andrijanu Savić, koja je ponela prestižnu titulu Mis Srbije za 2019. godinu.

On je tom prilikom istakao da je ponosan što je naša sugrađanka Andrijana uspela da se popne na tron najlepše devojke u Srbiji, kao i da će je opština Gornji Milanovac podržati za odlazak na manifestaciju Mis sveta, gde će predstavljati Srbiju, ali i na najbolji mogući način promovisati našu opštinu.

Ovom prilikom je sa predstavnicima Miss Yu kompanije dogovoreno da se polufinale izbora za Mis Srbije ove godine održi u okviru Sabora violinista Srbije u Pranjanima.

„Razgovarali smo da u okviru Sabora violinista Srbije napravimo polufinalno takmičenje, gde će devojke iz ovog kraja imati prilike da se takmiče i da direktno budu plasirane u finale za Mis Srbije za narednu godinu. To povlači neke benefite, koje sama organizacija donosi, a ja bih istakao jedan od njih, a to je besplatno školovanje, koje organizacija preuzima na sebe. Mi ćemo se truditi zajedno sa Andrijanom da vršimo promociju svih lepota opštine Gornji Milanovac i da na taj način povežemo njenu titulu Mis Srbije sa opštinom iz koje ona potiče, sa jedne strane, a sa druge strane da sa tim vršimo i turističku promociju opštine Gornji Milanovac, tako da će saradnja biti obostrana“, istakao je predsednik Kovačević.

Simbolično, predsednik opštine poklonio je Andrijani knjigu „Obrenovići u muzejskim i drugim zbirkama Srbije i Evrope“ , poručivši joj da bude ponosna što potiče iz kraja koji je riznica stvaranja moderne Srbije, kao i da će je taj kraj podržavati i pratiti njene dalje uspehe.
Inače, Andrijanu do kraja godine čeka naporan rad, koji se ogleda kroz humanitarne aktivnosti, učešće u zaštiti ekologije, ali i nastavak školovanja, za koje je dobila stipendiju kao aktuelna Mis Srbije. Takmičenje za Mis sveta biće održano u Tajlandu, u decembru ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime