Pred odbornicima izveštaji komunalnih preduzeća i ustanova

0
154

ČAČAK – Verifikacijom mandata novoizavranom odborniku Ivanu Vidojeviću iz Donje Trepče, umesto odbornice Milice Prokić, započeta je 29. sednica Skupštine grada Čačka, na čijem dnevnom redu je više od 40 tačaka.

Pred odbornicima se nalazi predlog o završnom budžetu Grada za 2018. godinu, zatim izveštaji o radu javno komunalnih preduzeća Duboko, Rzav, Vodovod, Komunalac, Moravac, Gradsko zelenilo, za grejanje Čačak i Parking servis.

Biće predstavljen i izveštaj Gradskog veća o radu javnih preduzeća čiji je osnovač lokalna samouprava za prva tri meseca ove godine.

Raspravljaće se i o izveštajima ustanova kulture – Narodnom muzeju, Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“, Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković Dis“, Međuopštinskom istorijskom arhivu, zatim Ustanovi za Kulturno obrazovnu delatnost „Kosta Novaković“, Centru za stručno usavršavanje Čačak, Ustanovi za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razviju „Zračak“, Centru za socijalni rad, Naučno-tehnološkom parku.

Odbornici bi trebalo da daju saglasnost na programe rada Gradskog pozorišta Čačak za 2019. godinu, kao i komunalne policije.

Na dnevnom redu je predlog operativnog plana odbrane od poplava za vode II reda u ovoj godini, zatim pribavljanje rešenja kako bi se izgradio toplovod u Ljubićskoj ulici i kanalizacija u Gornjoj i Donjoj Trepči, Mojsinju i Stančićima.

Pred odbornicima su i predlozi o izgradnji Plana detaljne regulacije industrijske zone Konjevići, obrazovanju Saveta za populacionu politiku grada Čačka, obrazovanja Komisije za rešavanje stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca, kao i rešenje o utvrđivanju većeg broja dece u vaspitnim grupama u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad.

Raspravljaće se i o taksi prevozu, Odluci o građevinskom zemljištu, promeni pojedinih članova radnih tela.

Komisija za kadrove i mandatno imunitetska pitanja predložila je Skupštini da se za novog direktora Umetničke galerije „Nadežda Petrović“ izabere diplomirani ekonomista iz Čačka Branko Ćalović.

Zbog rekonstrukcije Skupštinske sale, današnja sednica se održava u Domu kulture u Prijevoru.

MNA, Foto – ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime