Porastao broj mrtvih u nevremenu u Francuskoj

0
606

PARIZ – Šest osoba je poginulo u nevremenu i obilnim kišama koje su noćas i jutros pogodili južni francuski departman Od, saopštili su zvaničnici.

Tiron je rekao da je reka Od porasla na preko šest metara, kao i da službe za spasavanje do nekih mesta nisu mogle da se probiju. U toj oblasti je u roku od nekoliko sati palo kiše koliko padne za nekoliko meseci. Iako kiša još uvek pada, nivo reke je kako se čini stao, rekao je jedan zvaničnik ali je dodao da treba biti vrlo obazriv.

Francuska meteorološka služba Meteo Frans proglasila je jutros crveni znak upozorenja za  departman Od, zbog jake oluje i kiša i pozvala stanovništvo da ostane u domovima. Obustavljen je prevoz dece u škole u najvećem gradu te oblasti Karkasonu.U tom delu je već palo više od 180 milimetara kiše.

Još šest departmana na jugu Francuske stavljena su jutros u narandžasto stanje pripravnosti zbog oluje praćene jakim kišama.

Početkom popodneva olujne kiše će se smanjiti u Odu i pomeriti ka obližnjim departmanima na jugu ka istočnim Pirenejima gde bi moglo da padne do 200 milimetara kiše, navela je meteorološka služba. Poboljšanje se očekuje večeras.

Beta, Foto – Foto: Youtube/Printscreen/Abonne Toi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime