Policija zaplenila duvan i garderobu

0
76

KRALJEVO (MNA) – Kraljevačka policija je u saradnji sa Poreskom policijom i Tržišnom inspekcijom zaplenila 99 kilograma rezanog duvana i veliku količinu odevnih predmeta, saopšteno je danas iz Policijske uprave.

Policija je predmete pronašla u dva teretna vozila, novopazarskih registarskih oznaka, u ponedeljak, prilikom kontrole u Progorelici kod Kraljeva.

U kabini teretnog vozila kojim je upravljao tridesettrogodišnji Novopazarac pronađeno je 10 džakova sa ukupno 98,6 kilograma rezanog duvana, a u kabini kamiona kojim je upravljao njegov sugrađanin (37), sedam džakova sa 292 komada garderobe različitih robnih marki poznatih svetskih proizvođača, bez odgovarajuće dokumentacije.

U saopštenju se navodi da je duvan oduzet i predat pripadnicima Poreske policije u Kraljevu, dok je garderoba predata Tržišnoj inspekciji.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv tridesettrogodišnjaka biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, dok će protiv tridesetsedmogodišnjeg vozača biti podneta krivična prijava za krivično delo neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluge.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime