Pokloni za prvake od predstavnika opštine Čajetina

0
459

ČAJETINA – Opština Čajetina je povodom Dečije nedelje svim svojim đacima prvacima, ove godine ih je 107, dodelila 5.000 dinara kao nastavak mera aktivne populacione politike. Istovremeno, opština radi i na realizaciji dugoročnih planova koji će omogućiti da mladi ljudi ostanu ovde, da se poveća broj novorođene dece i broj upisanih u prvi razred – rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, prilikom uručenja poklona.

Prema njegovim rečima, opština je nakon deset godina i uspešnih mera došla u situaciju, da u pojedinim mesnim zajednicama beleži porast broja stanovnika i broja novoređene dece, što je nezamislivo danas u Srbiji, pogotovo u seoskim mesnim zajednicama.

„I dalje ćemo nastaviti sa ovim merama i trudimo se koliko možemo i koliko je u našoj mogućnosti i ingerencijama da lokalnim odlukama popravimo ovo stanje koje je na nivou republike veoma teško i ne ide u prilog manjim lokalnim samoupravama“, kazao je on.

Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ u Čajetini je ovom prilikom sve čajetinske prvake darovala besplatnom članskom kartom a Arsen Đurić, zamenik predsednika Opštine i predsednik Organizacionog odbora manifestacije „Pesničke vatre zlatiborske“, mališanima je uručio knjigu „Sunčanje na mesečini“ koju im je potpisao autor Ljubivoje Ršumović.

Foto:Nikić

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime