Počinje raspodela besplatnog đubriva

0
196

Ivanjica – Prvi kontigent od oko 70 vagona mineralnog đubriva KAN 27% N besplatno odobrenog poljoprivrednim proizvođačima Ivanjice iz robnih rezervi, stigao je danas. Šleper od 25 tona biće stacioniran u prostoru Javnog komunalnog preduzeća „Ivanjica“ u ulici Milinka Kušića. 

Đubrivo će prema redosledu na spiskovima poljoprivrednicima biti deljeno posredstvom Savetodavne i stručne poljoprivredne službe iz Kraljeva u saradnji sa Asocijacijom „Malinari Srbije“. Pravo na ovu subvenciju države kako saznajemo imaju sva registrovana poljoprivredna gazdinstva koja imaju voćarsku proizvodnju u biljnoj strukturi, u mesnim zajednicama Ivanjica, Bukovica, Prilike i Opaljenik,prenosi Infoliga.

Svaki nosilac poljoprivrednog gazdinstva ima pravo na 300 kilograma đubriva po hektaru, najviše za jedan hektar površine pod voćem. Đubrivo sada dobijaju poljoprivrednici iz pomenutih mesnih zajednica na osnovu proglašene vanredne situacije u njima zbog elementarnih nepogoda, polava i grada u ovoj godini, a na osnovu odluke Republičke direkcije za robne rezerve.

U Asocijaciji „Malinari Srbije“ kažu da će nakon toga besplatno đubrivo biti podeljeno i proizvođačima iz drugih krajeva opštine, prema već napravljenim spiskovima u prethodnom periodu. Pet novih šlepera kako saznajemo u Ivanjicu stiže narednog ponedeljka.

Foto – www.agroklub.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime