Počeo Vrnjački karneval, i ove godine za svakog po nešto

0
209

U Vrnjačkoj Banji pre tri dana počeo je karneval i trajaće do 22. jula . Dečja povorka kreće večeras u 19h, dok je međunarodna karnevalska povorka zakazana za 21. jul u 20h.

Poznati su učesnici muzičkog programa, koji će tokom manifestacije doprineti karnevalskoj atmosferi i pobrinuti se za dobru zabavu svih prisutnih. A to su grupe „Nervozni poštar“, „Plavi orkestar, „Bijelo dugme“, kao i Dženan Lončarević i Ana Bekuta.

– Obećali smo vam najbolji i najspektakularniji Vrnjački karneval do sada. Ovo je samo deo muzičkog programa koji smo vam pripremili… Čekamo vas u Vrnjačkoj Banji – najavili su organizatori .

Vrnjački karneval je jedna od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji. Tokom karnevalske nedelje u julu mesecu Vrnjačka Banja postaje scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala, koncerata, žurki, predstava, sportskih dešavanja… Prvi Međunarodni Vrnjački karneval održan je 2005. Od tada, posećuje ga preko 300.000 ljudi svake godine. Centralno dešavanje je velika međunarodna karnevalska povorka, u kojoj svake godine učestvuje preko 50 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva. Od 2006. godine Vrnjački karneval postaje član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC). U maju 2011. Vrnjačka Banja je imala tu čast da bude domaćin svim karnevalskim gradovima Evrope na 31. kongresu FECC-a.

Organizator Vrnjačkog karnevala je Turistička organizacija Vrnjačke Banje uz podršku SO Vrnjačka Banja.

Foto-antrfile.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime