Počeo edukativni program ARLEMM-a

0
152

Arilje – U Arilju je danas u digitalnom formatu počeo edukativni program manifestacije ARLEMM 2020 u kome će učestovati više od stotinu dece iz svih delova Srbije i dijaspore, zahvaljujući mobilnom internetu Telenor mreže.

Pod stručnim vođenjem istaknutih profesora, polaznici će svakodnevno tokom narednih sedam dana, usavršavati znanja i veštine iz ekologije, slikarstva, vajarstva, kreativnog pisanja i umetnosti improvizacije u klasičnoj i džez muzici.

Individualnu digitalnu nastavu vodiće istaknuti pedagozi violine, flaute, klavira i violončela, među kojima su Milutin Mladenović, Natalija Mladenović, Marina Nenadović, Milica i Dragutin Mladenović.

-Deca iz Arilja, koja mogu da učestvuju u radionicama putem interneta, na poklon će dobiti kućice za ptice, sadnice stabala i materijale za slikarske radionice, kako bi što kreativnije proveli leto. Radionice će voditi ekolog Zoran Raković, kantautorka Katarina Pejak, pesnik Petar Matović i akademski slikar Aleksandar Mitrović – navode organizatori.
ARLEMM je zvanično počeo 14. jula koncertima na Cvetnom trgu u Beogradu i otvaranjem interaktivne multimedijalne izložbe „ARLEMM-Umetnički karavan“, autora Milice Đorđević i Nemanje Đorđevića, koju posetioci mogu da pogledaju do 2. avgusta.

Manifestacija ARLEMM se već 11 godina realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, Extreme intimo, Telenor fondacije i brojnih donatora i ljubitelja umetnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime