Plava hala u Atenici spremna za prijem pacijenata sa simptomima korona virusa

0
89

Povećanjem broja obolelih pacijenata od korona virusa na teritoriji Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice ponovo je pokrenulo konkretne mere prevencije i zaštite ljudi od širenja epidemije.

Prema mišljenju mnogih, ponovno aktiviranje Plave hale u Atenici u privremenu Covid bolnicu za bolesnike sa slabijim simptomima bilo bi spasonosno rešenje. Samin tim, rasteretila bi se Opšta bolnica i Covid odeljenja koja su iz dana u dan na udaru sve većeg priliva pacijenata.

Kako je pre nekoliko dana izjavio za Epicentar press Igor Trifunović, predsednik Skupštine grada u bivšem sazivu koji je zadužen za aktivnosti vezane za Plavu halu, o tome se svakako razmišljalo u slučaju ponovnog vraćanja korona virusa.

„U pripravnosti smo i pratimo aktuelnu epidemiološku situaciju u Čačku. Svakako ćemo se prvo konsultovati sa svim članovima Kriznog štaba za borbu protiv širenja korona virusa u našem gradu. Obavestićemo javnost o tome na vreme“, izjavio je za Epicentar press Trifunović.

Kako Epicentar press saznaje, nameštaj, kreveti i oprema koja je prilikom prvog talasa postavljena u Plavu halu u Atenici nije pomerana, tako da se, u slučaju potrebe, odmah može staviti u upotrebu.

Izvor, Foto: Epicentar press

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime