Planinarsko društvo “Kablar“ organizuje “Dan pešačenja u Srbiji”

0
623

“Dan pešačenja u Srbiji” organizuje i Planinarsko društvo “Kablar“ u subotu, 16. septembra. Tradicionalno, i ove godine, dogodice se Velika planinska trka koja se sprovodi 22. put. Ujedno, Planinarski savez Srbije odredio je ovaj dan za obeležavanje jedinstvene republičke akcije .

Ovim povodom pozivamo Vas da budete naši dragi gosti na stazi koja vodi od manastira Vavedenje do planinarskog doma PD “Kablar“ u Ovčar Banji. Trasa, ukupne dužine 13 km, nije zahtevna, ni kondiciono, ni tehnički, a pogodna je i za vožnju biciklom. U pauzama “trke”, koja nema takmičarski karakter, planirana su i kratka predavanja o Ovčarsko-kablarskoj klisuri, planinarenju i našem društvu.

Na stazi će biti prisutni redari PD “Kablar“ i ekipa Crvenog krsta. Po završetku akcije u našem planinarskom domu u Ovčar Banji, u neposrednoj blizini manastira Nikolje, ugostićemo Vas tradicionalnim planinarskim ručkom, kuvanim pasuljem i salatom, po ceni od 150.00 dinara. Prevoz od železničke stanice u Čačku, gde je planirano otvaranje trke, do manastira Vavedenje i nazad, iznosi 150.00 dinara. Start akcije je u 8 časova sa platoa isped železničke stanice u Čačku, kod stare lokomotive.

U cilju omasovljenja Velike planinske trke, predvideli smo i rutu koja bi imala isključivo izletnički karakter. Planirano je da se u pratnji vodiča posete Banjski potok i manastiri, Blagoveštenje, Ilinje i Nikolje, sa posetom našem planinarskom domu, ukupne dužine 6 km. U našem domu je za zainteresovane planiran ručak (kuvani pasulj i salata, po ceni od 150 dinara). Ukoliko preferirate šetnju u odnosu na planinarenje, ovo je pravi izbor za Vas. Start Izleta je u 12 časova sa parkinga letnje bašte restorana “DOM” u Ovčar Banji. Prevoz izletnika koji će se okupiti u Ovčar Banji, nije organizovan. Postoji mogućnost dolaska u Ovčar Banju vozom iz Čačka koji po redu vožnje polazi u 11.35 časova, a u povratku za Čačak u 16.40 iz Ovčar Banje.

Nadamo se da će nas vremenske prilike poslužiti. Na Vama je da ponesete dobro raspoloženje, dovoljnu količinu vode, nešto za užinu, a za uspomene koje ćemo rado prepričavati pobrinuće se planinari PD “Kablar”. U vremenu u kome je otuđenje primetan sociološki fenomen, nemojte propustiti priliku da na par sati isključite mobilni telefon, oslušnete prirodu i uživate u pogledu na prelepi krajolik i u razgovoru sa svojim sugrađanima.

Važna napomena: Svi učesnici na akciju polaze dobrovoljno, na sopstvenu odgovornost, kako u pogledu lične bezbednosti tako i u pogledu materijalne i krivične odgovornosti za svoje postupke. Takođe, učešće na akciji mora biti u skladu sa zdravstvenim i fizičkim sposobnostima svakog pojedinca. Organizator ne odgovara za eventualne povrede izazvane samovoljom, zdravstvenim problemima, konzumiranjem alkohola i sl. Vođe organizovanih grupa planinara dužni su da vode računa o ponašanju svojih članova. Akcija je zamišljena kao organizovana šetnja na čelu sa vodičem. Potrebno da učesnici poštuju uputstva organizatora kako ne bi došlo do lutanja na stazi i drugih neželjenih posledica. Svako napuštanje kolone i predviđene staze je na sopstveni rizik i odgovornost.

Prijavu obavite do 14.9.2017. godine.

Kontakt za Čačak: Saša Barać, 064/8526048, Mila Tomić 064/2059373
Kontakt za Gornji Milanovac: Boris Levai, 064/1923816
Očekujemo Vas i srdačno pozdravljamo, PD “Kablar” Čačak.

Foto-facebook PD “Kablar” Čačak

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime