Planina Rudnik ponovo na turističkoj mapi

0
37

Nekadašnji hotel Neda na planini Rudnik ponovo je otvoren pod novim imenom Kraljica, a prvi gosti se očekuju već od 30. juna. Novi vlasnici u renoviranje i opremanje hotela investirali su više od 200.000 evra, a najavljuju i proširenje kapaciteta, piše poslovni portal eKapija.

rudnikHotel ima 56 smeštajnih jedinica i kapacitet od 270 ležajeva.

U sklopu hotela postoji i restoran, zatvoreni bazen sa velnes i spa centrom, sportski tereni, kao i zatvorena sportska hala.

Hotel će svoje poslovanje usmeriti na dečji i omladinski turizam, kao i na organizaciju sportskih priprema.

Kapaciteti hotela popunjeni su do kraja avgusta, a vlasnici najavljuju nove investicije, proširenje kapaciteta i izgradnju novih sadržaja.

Desimir Ćalasan, direktor TO Gornji Milanovac rekao je da je otvaranje hotela od velikog značaja za turizam na planini Rudnik, ali i na teritoriji čitavog Gornjeg Milanovca. Dodaje da će hotel, uz projekte koje već realizuje lokalna samouprava pomoći vraćanju Rudnika na turističku mapu.

„Počela je izgradnja Vizitorskog centra na planini, a uskoro bi trebalo da bude raspisana i javna nabavka za izvođača radova za izgradnju otvorenih bazena“, kaže Ćalasan.

Očekuje da izgradnja bazena krene za dva meseca, a kako navodi, biće izgrađena dva bazena, veliki i manji za decu, s obzirom na to da je u fokusu turizma na Rudniku upravo dečji turizam.

Foto – wikipwdija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime