Penal rulet na strani Hrvata

0
756

U trećem četvrtfinalnom susretu Englezi rutinski i bez mnogo muke su savladali Šveđane. Poslednji meč četvrtfinala između Rusije i Hrvatske doneo je mnogo uzbuđenja, jednu tvrdu utakmicu i penal ruletom na kraju u kome su reprezentativci bivše jugoslovenske republike bili bolji.

Tvrdi i uporni Šveđani nisu izdržali protiv sve boljih Engleza i tako završili takmicenje među osam najboljih na svetu. Engleska reprezentacija je pokazala da je takmičarska ekipa i da su ih sa pravom mnogi svrstali u favorite za osvajanje ovog SP.

Poslednji četvrtfinalni susret doneo je mnogo uzbuđenja i na kraju pobednika o kome su odlučivali jedanaesterci. Reprezentacija Rusije uzdala se u domaći teren i naklonost publike pa su igrali pomalo nedorečeno i bojažljivo posle vođstva u 31. minutu, ali su Hrvati samo osam minuta kasnije izjednačili sto je bio i konačan rezultat regularnog dela utakmice. U prvom produžetku Vida donosi prednost Hrvatskoj da bi pet minuta pre kraja drugog produžetka Brazilac Fernandez izjednačio na 2-2 i tako produžio nadu da Rusi mogu do polufinala.

Obe reprezentacije su i prethodne utakmice rešavali sa bele tačke pa je bilo pitanje ko će imati više nerava ali i snage posle još jedne utakmice od 120 minuta. Već prvi udarac Rusa iz penala Subašić brani i donosi psihološku prednost Hrvatima. Kako često biva da od junaka do tragičara bude veoma kratak put pokazao je Fernandez koji u trecoj seriji promašuje udarac sa bele tačke. Kako se  ispostavilo to je bilo i odlučujuće, a tačku na pobedu stavlja hladnokrvni Rakitić i salje Hrvatsku u polufinale.

U utorak će Francuzi i Belgijanci, a u sredu Englezi i Hrvati odlučivati ko ce u finale ovogodišnjeg SP. Svetski prvak će svakako biti evropska reprezentacija, a da li će to po prvi put biti Belgijanci ili Hrvati ostaje da vidimo. Svakako ko god da to bude biće zasluženo jer su ove četiri selekcije najvise i pokazale u dosadašnjem toku takmičenja.

Zoran Krljar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime