Partizan, Budućnost, Borac i Bosna čuvaju uspomenu na Brkića

0
542

KK Partizan, Budućnost Voli, Borac Čačak, Bosna Rojal čuvaju uspomenu na Harisa Brkića.

Tradicionalni turnir kadeta Budućnosti, Bosne, Borca i Partizana, održan je proteklog vikenda u Podgorici, u čast legendarnog košarkaša ovih klubova i nekadašnjeg kapitena Partizana.

U petak i subotu, mladi košarkaši nekadašnjih Harisovih klubova, odmerili su snage a pobedu su odneli košarkaši Budućnosti koji su u finalu savladali crno-bele sa 96:82.

Kao i svake godine, specijalne nagrade za najkorisnijeg igrača turnira, najboljeg strelca i najmlađeg učesnika, obezbedili su Harisovi saigrači, Predrag Drobnjak, Vlado Šćepanović i Miroslav Berić. Ove godine, nagrade su uručivali Gavrilo Pajović i Nikola Bulatović.

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu, a košarku je počeo da trenira u KK Bosna sa deset godina. Kao 17-godišnjak, Brkić 1992. prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka.

U redovima čačanskog tima, Brikić beleži svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji. Sledi povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna kupa.

U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji je izborio plasman na „final four“ u Barseloni. U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost gde je i započeo sezonu 2000/01.

Nedugo zatim, Haris se vratio u svoj Partizan, a kobnog 12.12.2000. godine je na parkingu ispred nekadašnje dvorane „Pionir“ napadnut vatrenim oružjem.

Tri dana kasnije, Haris je podlegao povredama.

IZVOR: B92, KK PARTIZAN

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime