Otvorena fabrika nameštaja „Jomil inženjering“ u Pranjanima

0
546

GORNJI MILANOVAC – U Pranjanima je svečano otvorena modernizovana fabrika nameštaja preduzeća „Jomil inženjering“, u vlasništvu generala Jovana Čekovića. Fabrika nameštaja u Pranjanima je od prošle godine u vlasništvu „Jomil grupe“, a u modernizaciju procesa proizvodnje do sada je uloženo više od milion evra.

Prema rečima generala Jovana Čekovića fabrika za sada zapošljava 40 radnika, a za narednu godinu, biće ih još više.

„Mi smo ovu fabriku od Rusa kupili za 300.000 evra, a računam da smo u unapređenje prozvodnje uložili još oko milion. Najavljeno je oko 2.000 kubika drvne građe, koja je osnovna sirovina za kvalitetan početak proizvodnje. Fabrika za sada ima 40 radnika, do sledeće godine je u planu da ih bude oko 100, onoliko koliko ih je nekada bilo“, istakao je Čeković.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, zajedno sa generalom Čekovićem i Rankom Trifunovićem, prvim vlasnikom fabrike u Pranjanima, svečano je otvorio novu fabriku nameštaja i tom prilikom istakao da će lokalna samouprava pomoći razvoj ove fabrike, u okviru svojih mogućnosti.

„Mi ćemo u najskorije vreme, koliko na proleće, raditi rehabilitaciju regionalnog puta od Takova do Pranjana. Sa gospodinom Drobnjakom već smo sve dogovorili i prvih 7 kilometara će biti urađeno već na proleće, od ukupno 20, koliko ima od Beršića do Pranjana. Verujem da ćemo za 2 do 3 godine, a možda i ranije, uspeti da rehabilitujemo celu trasu“, rekao je predsednik Kovačević.

Fabrika u Pranjanima će nastaviti da proizvodi kompletan asortiman nameštaja koji je bio zastupljen proteklih decenija. U međuvremenu se samo po sebi nametnulo pokretanje još jedne proizvodne linije, koja je sastavni deo drvno-prerađivačke industrije, a predstavlja novost za Milanovčane.

„Sledeća faza je otvaranje fabrike peleta, jer obrađujemo velike količine trupaca, pa je neminovno da nam ostaju značajne količine drvnog otpatka. Takvi ostaci će takođe biti korisna sirovina za proizvodnju peleta koji nam je potreban za grejanje proizvodnih hala, ali i za tržište”, rekla je Željka Gutić, direktor „Jomil inženjeringa“.
Domaći kupci za sada ovaj nameštaj visoke klase mogu pronaći u katalozima ili salonu u Pranjanima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime