Otvoren deveti ARLEMM

0
467

– Gala koncertom Orkestra Škole za muzičke talente iz Ćuprije sa solistom Draganom Đorđevićem Suzukijem na violončelu, večeras je otvorena deveta po redu Ariljska letnja muzička manifestacija – ARLEMM 2018.

Nakon vrhunskih izvođača klasične muzike, otvorena je izložba fotografija koja od početka juna obilazi Srbiju, autorke Dragane Selaković. Zatim je na scenu izašao Marko Luis, koji je dodatno doprineo atmosferi svojim džez nastupom.Svi koji nisu mogli da budu u Arilju, pratili su celovečernji prenos koncerata uživo zahvaljujući Telenor4G mreži na njihovom JuTube kanalu.

Arilje ćeod 14.jula do 29. jula čitave dve nedelje biti prestonica kulturnih dešavanja. Okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, ARLEMM nastavlja da gradi prepoznatljiv i atraktivan ambijent za sve koji žele da u umetnosti i prirodi uživaju na jedan poseban način.

„Taj skladdobar je primer da muzika i umetnost mogu da naprave promene u svesti jednog društva, u turističkom i privrednom smislu, pozitivno delujući na ceo jedan region“, kaže Dragutin Mladenović, direktor manifestacije.

Ulicama Arilja će se i ove godine kretati brojni mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare.

Pored muzičke nastave, deca i mladi ljubitelji umetnosti će imati mogućnost da pohađaju slikarsku, ekološku, Extreme intimo dizajnersku, psihološku radionicu, a stariju publiku očekuju duhovne večeri i veče beseda sa Matijom Bećkovićem.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime