Otac stradalog mladića u preduzeću MB „Namenska“zatražio Vučićevu pomoć, predsednik – Fabrika baruta i oružja nije manekenska pista

0
181

Milovan Milivojević, čiji je sin Milomir 2017. stradao u eksploziji u fabrici Milan Blagojević Namenska u Lučanima, iskoristio je posetu predsednika Aleksandra Vučića tom mestu da mu se obrati i zatraži pomoć.

Predsednik ga je pozvao na razgovor u ponedeljak, u Predsedništvu Srbije.

„Mrzim mešanje politike i tragedije. Nemam problem da slušam najteže stvari ni na svoj, ni na tuđi račun. Hoću da te saslušam jer se tebi dogodilo ono što nikome ne bih poželeo“, rekao je Vučić.

Milivojević je kazao da u prethodne dve godine niko u državi nije hteo da mu pomogne da dobije bilo kakav zvaničan dokument o smrti svog sina, i da se utvrdi odgovornost za njegovu pogibiju i podsetio da je u lučanskoj fabrici poginulo 21 lice.

Fabrika baruta i oružja nije manekenska pista, rekao je Vučić, a Milivojević je zapitao da li u takvom proizvodnom pogonu može da se radi u majici.

Otac stradalog mladića je, prilikom tog razgovora, poručio komšiji kome je poplava uništila domaćinstvo da sve materijalno može da se nadoknadi.

„Da mi je se srušila kuća, sve bih podneo, a mog sina ništa ne može da vrati“, kazao je Miliivojević.

On je predsedniku preneo da je istraga završena, da su prikupljeni dokazi o toj nesreći, ali da u Osnovnom tužilaštvu u Čačku nije podignuta optužnica, jer, kako tvrdi, generalni direktor fabrike Radoš Milovanović utiče na institucije.

Milojević se tokom razgovora sa predsednikom rasplakao i rekao da će mu doneti snimak razgovora od dva i po sata sa direktorom fabrike Milovanovićem, na kojem se čuje „kako nudi posao njegovoj supruzi i ćerki, a porodici stan“.

Foto – N1

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime