Osnovna škola “Vuk Karadžić“ slavi svoj dan

0
58

ČAČAK – Osnovna škola “Vuk Karadžić“ danas obeležava Dan škole u uslovima pandemije koronavirusa. Iz ove škole oglasili su se saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti.

 

Obeležavanje Dana škole u uslovima koji su nesvakidašnji i nepovoljni pre svega, veoma se razlikuje od dosadašnjeg načina proslave kada smo taj svečani trenutak delili sa brojnim zvanicama – učenicima, roditeljima,zaposlenima i kolegama u penziji.

Brojni uspesi na takmičenjima znanja i na sportskim terenima obeležili su godinu iza nas, a postignuća nastavnika i učenika donela su školi brojna ugledna priznanja.

U protekloj školskoj godini razvili smo blisku saradnju sa roditeljima naših učenika, posle prekida nastave i prelaska na nastavu na daljinu. Rezultati takve komunikacije – razmene ideja, sugestija i mišljenja, čine nas veoma ponosnim! Uspeli smo da školsku godinu privedemo kraju i izvedemo još jednu generaciju osmaka, koja je upisala željene škole i zakoračila u novi svet, kao i da uvedemo pet novih odeljenja u nastavu prvog razreda.

U decembru smo bili domaćini manifestacije „Noć sova“, a već u januaru prigodnim programom obeležili školsku slavu . Naši košarkaši su postali najbolji u Srbiji, a mlada Tijana Mijatović osvajač zlatne medalje u streljaštvu na državnom prvenstvu.
Školski list „Vukovac“ je posle proslavljenog pedesetog rođendana dva puta nagrađen i to zasluženo – kao najbolji osnovnoškolski list na Sajmu izdavaštva i kao treći u Republici od strane Društva za srpski jezik i književnost. Svi ovi uspesi su bili povod posete ministra za sport našoj školi u junu i start za novu trku ka cilju koju smo počeli 1. septembra.
Kada su u pitanju materijalna ulaganja u školu tokom prethodne školske godine treba istaći najznačajnije – realizaciju projekta „Video-nadzor sa 32 kamere“, realizaciju projekta „2000 digitalnih učionica – povezane škole“ – čime je obezbeđen internet u svakoj prostoriji i rekonstrukciju postojeće kotlarnice uz priključenje na gasnu mrežu. Nastavljeno je oslikavanje učionica za mlađe razrede i učešće u programu Erazmus+ i Fondacije Tempus.
Naravno, svi ovi rezultati i uspesi ne bi bili mogući da škola nema pomoć, razumevanje i dobru saradnju sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, lokalnom samoupravom, Savetom roditelja, Školskim odborom, roditeljima i prijateljima škole.
Na sajtu škole je postavljen promotivni film „ Najbolje umem da…“ sastavljen od dečijih video – klipova čiji su akteri naši bivši i sadašnji učenici. U realizaciji ove ideje su učestvovali učenici, roditelji i nastavnici, a posebnu zahvalnost dugujemo Aleksandru Tanaskoviću i Matriks studiju koji nam je pružio tehničku podršku.
Sasvim je sigurno da se u budućnosti otvaraju mogućnosti za nove uspehe, kao i nove oblike saradnje. Na nama je da ih iskoristimo, na opšte dobro i dobro naših učenika.
Neka je srećan Dan škole svima koji je nose u srcu i osećaju ponos jer je deo njihovih života.

FOTO – moravainfo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime