„Osnaživanje osoba sa invaliditetom i obezbeđivanje uključenisti i jednakosti“

0
139

ČAČAK – Od 1992 se obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom redovno obeležava šitom sveta 3. decembra, a svaka godina obeležava se pod posebnim motom.

Moto za 2018. glasi „Osnaživanje osoba sa invaliditetom i obezbeđivanje uključenisti i jednakosti“

 

Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Čačak i ove godine obeležava svoj dan a radi na osnaživanju osoba sa invaliditetom preko cele godine kroz akcije i radionice. Centar kroz svoj rad promoviše filozofiju samostalnog života. Ključ samostalnog života je Personalna asistencija koja u Čačku postoji od 2011. kada je i osnovana naša organizacija. Već 8 godina kako traje naša borba i suočavanje sa strahom od prekida usluge Personalne asistencije, saopšteno je danas iz čačanskog Centra za osobe sa invaliditetom.

Osobe sa invaliditetom se suočavaju i sa drugim problemima, otežano zapošljavanje, arhitektonske barijere, odnosno nepristupačnost, predrasude, nepoštovanje zakonske regulative…

Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Čačak osnovan je 15. januara 2011. godine. Centar broji 30 članova i svi zajedno rade na razvijanju Servisa personalne asistencije, zapošljavanju osoba sa invaliditetom kako bi došlo do povećanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime