OŠ „Branislav Petrović“ u Slatini danas slavi 152. rođendan

0
48

OŠ „Branislav Petrović“ u Slatini danas, 7. aprila, slavi svoj 152. rođendan.

Tim povodom, umesto uobičajne svečanosti, otvorenim pismom učiteljima, nastavnicima, svim zaposlenima koji rade u školi, kao i roditeljima, obratili su se učenici ove škole.

U ovoj i prethodnoj školskoj godini, Dan škole ne slavimo onako kako smo navikli, brojni, u timu, svi zajedno. Od 16. marta prošle školske godine, zbog prisustva pandemije izazvane korona virusom, ništa nije isto.

Već godinu dana je nemoguće da svi moji drugari istog dana budu u učionicama. Ipak, na različite načine nam je omogućeno da nastavu pratimo redovno i da nastavimo koračati stazom znanja. Tim za obezbeđivanje kvaliteta nastave u našoj školi, osmislio je model praćenja nastave na daljinu u realnom vremenu, koji omogućava učenicima da prate nastavu od kuće preko odgovarajuće internet platforme i tako ne gube kontinuitet predavanja koji je neophodan. Na taj način časove naših nastavnika i učitelja pratimo i kada se nalazimo kod kuće.

Nadajući se da to činimo poslednji put u ovakvoj atmosferi, jedni drugima na različite načine čestitamo Dan škole, koja ponosito nosi ime Branislava Petrovića, pesnika i književnika koji je rođen na Blagovesti, 7. aprila 1937. godine u Bjeluši kod Arilja. Baš ovde, u Slatini, završio je osnovnu školu, a gimnaziju u Čačku, diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Od prve pojave u listovima i časopisima skrenuo je na sebe pažnju kao posebna ličnost. Njegova prva knjiga „Moć govora“ objavljena je 1961. godine. Značila je objavu nove poezije i novog lirskog glasa.

MOĆ GOVORA

Jeste moć disanja, jeste moć rasta drveća, jeste

moć kuće da se iznenadno nad glavom spavača sruši,

al’ moć govora posebna je i najveća moć…

Tako je govorio Branislav Petrović.

„Inspirisani njegovim stihovima, nadamo se da ćemo uskoro videti puno dvorište dečije graje i različite moći govora. Koračajmo ka zacrtanim ciljevima, oprezno vodeći računa o preprekama. Srećan Dan škole“, poručuju učenici i nastavnici OŠ „Branislav Petrović“ iz Slatine.

IZVOR, FOTO / EPICENTARPRESS

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime