Operska predstava „Aida“ 7. novembra u Domu kulture

0
319

ČAČAK – Dom kulture Čačak je za svoje sugrađane, i ne samo za njih, već za sve istinske ljubitelje kulture u regionu, za novembar pripremio grandiozni umetnilčki događaj, koji će bez sumnje obeležiti ovogodišnju programsku sezonu.

Na velikoj sceni Doma kulture 7. novembra biće izvedena jedna od prestižnih operskih predstava AIDA, italijanskog kompozirora Đuzepea Verdija, u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda. Ovaj jedinstveni muzički doživljaj biće samo uvertira u ono što nas očekuje u decembru, a to je ne manje polularno i spektakularno LABUDOVO JEZERO, balet ruskog kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog, takođe u izvođenju beogradskog Narodnog pozorišta.

Opera AIDA je prvi put izvedena 1871. godine u Kairu, povodom otvaranja Sueckog kanala i od tada do danas ima oreol jedne od najpopularnijih i najviše igranih opera širom sveta. Predstavlja vrhunac Verdijevog umetničkog stvaralaštva, po skladu muzičkog oblika i dramskog sadržaja, ali i po virtuozitetu pevačkog dela i orkestracije.

Izuzetan i neponovljiv doživljaj, koji svakako ne bi trebalo propustiti, posetiocima garanutuje okolnost da će se na velikoj sceni Doma kulture pojaviti više od 230 protagonista: solisti, Hor, Orkestar, Balet i statisti Narodnog pozorišta, što je istovremeno i pokazatelj činjenice da je Dom kulture u našem gradu jedan od retkih u Srbiji koje može da ispuni uslove za ovako zahtevan tehnički poduhvat. U tom smislu će prva dva reda sedišta u sali biti privremeno uklonjena zbog smeštaja članova Orkestra Narodnog pozorišta. Opera AIDA će biti izvedena u dva čina, uz predviđenu dvadesetominutnu pauzu.

Dva vrhunska umetnička događaja u našem gradu za samo mesec dana i gostovanje vodeće srpske pozorišne institucije u Čačku nisu slučajnost, već samo posledica činjenice da je početkom februara ove godine u Beogradu potpisan Protokol o poslovno tehničkoj saradnji između Narodnog pozorišta i Doma kulture, pa će predstojeći događaji biti zapravo konkretizacija ovog dogovora. Ne treba zanemariti i pomoć gradskog rukovodstva i gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, koji su umeli da prepoznaju ozbiljnu programsku politiku svoje centralne gradske ustanove kulture, ali i raznolikost kulturnih potreba svojih sugrađana i zbog toga podržali realizaciju ovih gostovanja.

Cena ulaznice za operu AIDA je 2400 dinara, prodaja i rezervacija na biletarnici Doma kulture počele su juče, a poslednja tri dana 5, 6. i 7.novembra, karte će koštati 2800 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime