Održana godišnja skupština Komdela

0
167

KOMDEL – Poslovno udruženje komunalnih preduzeća, u prostorijama JKP Gradska čistoća iz Beograda, 17. decembra 2019. godine je održalo godišnju skupštinu na kojoj je predsedavao direktor JKP “Komunalac” dr Petar Domanović.

U radnom predsedništvu su uz Predsednika Skupštine, bili Predsednik Upravnog odbora PU KOMDEL Marko Popadić, direktor JKP Gradska čistoća iz Beograda, pomoćnica Ministarke Jovanka Atanacković ispred resornog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Dalibor Joknić sekretar Udruženja komunalnih delatnosti PKS. Učešće su uzeli predstavnici srodnog udruženja iz Republike Srpske na čelu sa Predsednikom udruženja Nedeljkom Lambetom .

Učesnicima su se obratili i Pomoćnica Ministarke, Jovanka Atanacković, kao i Dalibor Joknić, Sekretar udruženja komunalnih delatnosti

Tematski deo sednice bio je posvećen novoj KO.MDEL-ovoj publikaciji pod nazivom Održivo finansiranje komunalnih delatnosti i infrastrukture.

Istaknuta je problematika finansiranja komunalnih delanosti i infrastrukture iz ugla lokalnih samouprava kao i iz ugla komunalnih preduzeća koja su odgovorna za neposredno obavljanje delatnosti

Po uporednim podacima o poslovanju JKP pokazuje se da je stepen akumulativnosti pojedinih komunalnih preduzeća daleko ispod granice održivosti, da je zbog dugog perioda dezinvestiranja dosta niska tehnička opremljenost rada, da su cene ispod potrebnog nivoa, ali da u komunalnim preduzećima u poslednje vreme dolazi do zabrinjavajućeg i vidnog slabljenja kadrovskih kapaciteta.

U radnom delu sednice, raspravljalo se i odlučivalo po utvrđenim tačkama dnevnog reda.

Program rada predvideo je da će u narednoj godini KOMDEL nastojati da pored komunikacije i kontinuiranog informisanja članica o aktuelnim temama od interesa za tekuće poslovanje komunalnih preduzeća, proaktivno u saradnji sa partnerskim asocijacijama iz zemlje i država u okruženju, inicira i učestvuje u poboljšanju ukupnog sistemskog okvira u kome posluje naša komunalna privreda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime