Održan svetosavski turnir u malom fudbalu pod sloganom „Igrom do zdravlja“

0
1260

GORNJI MILANOVAC – U organizaciji Saveza za školski sport, a uz podršku opštine Gornji Milanovac u sportskoj hali „Breza“ održan je tradicionalni svetosavski turnir u malom fudbalu. Prvo mesto u kategoriji pionira zauzela je ekipa osnovne škole „Kralj Aleksandar I“, a u kategoriji omladinaca najbolji su bili učenici ETŠ „Jovan Žujović.“


Milun Dostanić, predsednik Saveza za školski sport izjavio je da je ovo druga godina za redom kako Savez organizuje ovo fudbalsko nadmetanje osnovnih i srednjih škola sa teritorije naše opštine:

„Savez za školski sport je još 2013. godine počeo sa radom u opštini Gornji Milanovac uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Dosta nam u radu pomaže i lokalna samouprava, troškovi su nam skoro upola manji nego kada je sve išlo preko Sportskog saveza. U programu učestvuju deca od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. Imamo odlične profesore koji rade sa decom i dosta dobro nam ide, a samo učestvovanje u ovom programu za svu decu je besplatno.“

Dostanić je rekao da je Savez za školski sport počeo svoj program da sprovodi i u seoskim školama sa teritorije opštine Gornji Milanovac i naglasio da je bavljenje fizičkom kulturom veoma važno za decu u tom uzrastu.

Član opštinskog veća zadužen za obrazovanje i sport Srđan Milićević izjavio je da je ovaj turnir izabran da se svim učenicima koji su u prethodnoj školskoj godini osvojili neku od nagrada na republičkim takmičenjima dodeli trenerka za postignute zapažene rezultate: „ Iskoristili smo svetosavski turnir da našim učenicima, sportistima koji su tokom prethodne školske godine osvojili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima uručimo sportsku trenerku sa grbom Opštine. Mislimo da je to jedan adekvatan poklon za sportiste, jer njima uvek treba oprema i to je dar opštine Gornji Milanovac za njih.“ Milićević je rekao da je ukupno četrdeset učenika dobilo ovu nagradu.

Pored pobedničkih ekipa na turniru su u kategoriji omladinaca učestvovali i učenici OŠ „Momčilo Nastasijević“, OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Desanka Maksimović“ i učenici OŠ „Ivo Andrić“ iz Pranjana. U kategoriji omladinaca nadmetali su se učenici Gimnazije „Takovski ustanak“ i TŠ „Jovan Žujović“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime