Održan peti Memorijalni turnir „Aleksandar Jaćimović“

0
51

Minutom ćutanja u petak 20. juna otvoren je, peti po redu, Memorijalni turnir „Aleksandar Jaćimović“ na kome su učestvovale ekipe pionira: Crvene zvezde, Sinđelića, BAK-a iz Bele Crkve, Apolona iz Kraljeva, Borca i domaćina – Čačak 94.

Ovaj turnir tradicionalno se održava već petu godinu na fudbalskom terenu SC „Mladost“ u znak sećanja na tragično preminulog našeg sugrađanina Aleksandra Jaćimovića.

Zanemeo je Čačak, ali i cela Srbija tog zlokobnog 23.aprila 2016. godine, kada je trenutak mladalačke nepromišljenosti ugasio jedan mladi život na Gradskom trgu.

– Najmanje što možemo da učinimo da bi sačuvali sećanje na našeg nekadašnjeg igrača, koji je mlad izgubio život, je organizacija ovog memorijala. Aleksandar je po svemu bio momak za primer i još uvek ne možemo da verujemo da ga nema i da je jedan trenutak nepromišljenosti imao takve posledice. Ujedno želimo da pošaljemo poruku da se takve stvari više nikada ne ponove. Zahvaljujem se klubovima koji su se odazvali našem pozivu i uzeli učešće na turniru – rekao je direktor FK „Čačak 94“ Boban Ječmenić.

Četvrto mesto na ovogodišnjem Memorijalnom turniru pripalo je ekipi FK Čačak 94, treće mesto je FK Apolon iz Kraljeva, drugo mesto su poneli mladi fudbaleri iz FK Sinđelić iz Beograda, dok su pobednici dečaci iz FK Borac 1926 Čačak.

Kada su individualna priznanja u pitanju, za najboljeg golmana turnira proglašen je Vuk Karadžić iz ekipe FK Sinđelić, najbolji strelac turnira sa dva postignuta gola je Strahinja Obrenović iz kraljevačkog FK Apolon, dok je Luka Krasojević iz FK Borac 1926 proglašen za najboljeg igrača ove godine.

Prvo mesto – FK Borac 1926 Čačak

Pehare i zahvalnice učesnicima turnira uručio je Aleksin mlađi brat Jovan Aćimović.

Zahvalnice su uručene i pojednicima i kolektivima, kao i predstavnicima medija koji od prvog dana prate i podržavaju Memorijalni turnir u znak sećanja na našeg Jaćima.

Pre zvaničnog početka ovogodišnjeg turnira, na terenu su snage i umeće odmerili i mali fudbaleri – cicibani Borca, Slobode, Metalca i Čačka 94.

Nakon otvaranja turnira predstavnici svih učesnika obišli su spomen ploču Aleksandra Jaćimovića na Gradskom trgu i položili cveće na mestu ovog tragičnog događaja.

Celokupan događaj uveličan je paljenjem baklji i prigodnim transparentima i zastavom na kome je lik Aleksandra Jaćimovića.

Organizator i ove godine je FK „Čačak 94“ i Sportski centar „Mladost“, uz svesrdnu pomoć i podršku porodice Jaćimović.

Uspomenu na Aleksandra Jaćimovića čuvaju i navijači Crvene Zvezde.

Izvor: Epicentar press    Foto: Bus Plus produkcija, Epicentar press

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime