Odigran 7. teniski turnir u Bazelu

0
1106

BAZEL – Sada već tradicionalni, sedmi po redu teniski turnir u Bazelu, odigran je proteklog vikenda na terenima TK Birsfelden nadomak tog grada.

 

Učesvovalo je osamnaest igrača, iako je bilo prijavljeno više tenisera, međutim u poslednjem trenutku nekoliko njih se odjavilo sa različitim objašnjenjima. Uprkos tome nadmetanje je bilo na programu, turnir uspešno odigran, a igrači podeljeni u dve starosne kategorije.

Idejni vodja i inicijator ovog takmičenja, Veselin Pavlović poznatiji pod nadimkom Paki uz svesrdnu pomoć prijatelja dao je sve od sebe da sve izgleda besprekorno, naročito kada je teren u pitanju. Lepo vreme išlo je na ruku organizatoru, a i takmičari su bili vrlo raspoloženi.

Vidjena je lepa teniska igra, mnoštvo uspesnih poteza, ali i nervoza posle neuspešno odigranih udaraca, zapravo, sve ono što ovaj popularan sport čini interesantnim.

U finalu, u kategoriji 35 plus su se našli Boris Žakula i Vanja Rudić, koji je slavio posle odličnih poteza na terenu.

U drugom finalu, nešto starijih učesnika bolji je bio stari znanac i višegodišnji pobednik Dragan Dudić iz Ciriha, poreklom iz Šamca  savladavši upornog i veoma motivisanog
Milana Kuzmanovića.

Po završetku ova dva finala odigrano je i super finale za apsolutnog pobednika turnira, gde je mladost ipak došla do izražaja pa je Vanja Rudić trijimfalno završio nadmetanje i poneo i titulu apsolutnog pobednika.

Takođe, pokrenuta je ideja da se turnir omasovi, a ovogodišnjem su prisustvovali su i  gosti iz Srbije i Republike Srpske.

„Želja nam je da učešće, bar u revijalnom delu, uzmu mladi, talentovani teniseri iz Srbije. Zahvaljujem se svima, sponzorima, kao i i TK Birsfelden na ustupljenim terenima uz želju da sledeće godine bude veći broj takmičara, ali i publike, jer to ova manifestacija svakako zaslužuje“, ocenio je on za info lider daodajući da su u ovom događaju učestvovali teniseri iz svih krajeva Švajcarske.

Posle takmičarskog dela priredjeno je druženje uz roštilj kao i rashladjivanje uz hladna alkoholna i bezalkoholna pića.

Zoran Krljar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime