Odbornik Dveri pristupio vladajućoj većini

0
537

ČAČAK – Dragan Štavljanin iz odborničke grupe Dveri oglušio se o odluku ove grupacije o bojkotu rada lokalnog parlamenta, pa se danas našao u skupštinskim klupama, dajući podršku vladajućoj većini.

On je rekao da nije član Dveri, već da je bio na njihovoj listi kao nestranački kandidat.

Dverima sam se odužio tako što sam im doneo veliki broj glasova u Slatini i selima koja joj gravitiraju. U skuptini sam ostao isključivo zbog interesa meštana ovih sela. U politiku sam ušao da bih ukazao na probleme ljudi koji žive na seoskom području. Mnoge probleme koje sam iznosio gradska uprava Čačka je rešila – rekao je Štavljanin obrazlažući svoju odluku.

On je rekao da očekuje da će se njegova odluka tumačiti kao posledica političke trgovine. Štavljanin nije precizirao da li će vratiti mandat ili će ostati samostalni odbornik.

Ne mogu da mi kažu da sam preletač, jer nisam član nijedne političke opcije. Možda je realno da vratim odbornički mandat, ali je i činjenica da sam Dverima doneo veliki broj glasova. Mislim da je Vučić u Zapadnoj Srbiji samo u Slatini i u selima oko Slatine ubedljivo izgubio. Ako meštani ovih sela budu rekli da treba da vratim mandat, ja ću vratiti, a ako mi budu rekli da treba da ostanem i da se borim za njihove interese, nastupaću u skupštini kao nezavisni kandidat – istakao je Štavljanin.

S druge strane, šef odborničke grupe Dveri u čačanskom parlamentu Aleksandar Tanasković nema dilemu da je u ovoj političkoj transakciji bilo zakulisnih radnji.

Iskustvo nam govori da nijedan odbornik koji je prešao na stranu vlasti nije to uradio zbog ideja. Znamo da Štavljanin već neko vreme sa gradom sarađuje preko sredstava koja se dodeljuju poljoprivredu. Smatram da je ova transakcija bila veoma uspešna za gospodina Štavljanina i da je on zbog toga rešio da napusti odborničku grupu Dveri – rekao je Tanasković.

On je naglasio da bi, “ukoliko je moralan čovek“, Štavljanin trebalo da vrati svoj odbornički mandat.

Izvor: Morava info

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime