Odbornici Nove Srbije u Čačku se vraćaju u skupštinske klupe

0
296

ČAČAK – Odbornici Nove Srbije neće više bojkotovati rad gradskog parlamenta, rečeno je danas na konferenciji za novinare u toj stranci.

Prema rečima šefa odborničke grupe NS, Miloša Marića gradska vlast je na današnjoj sednici skupštine donela nezakonitu odluku o izvršenju budžeta jer je za nju glasalo 33 odbornika, a ukupan broj je 75.

„Nova Srbija prestaje sa bojkotom rada gradske skupštine, mi ćemo naći novi model za borbu protiv bahate i neodgovorne vlasti, ali im nećemo obezbeđivati kvorum“, rekao je Marić.

On je, takođe, danas optužio predstavnike SZS, koji su prilikom protesta u Čačku, tvrdi, tražili tehničku podršku od Nove Srbije.

„Na taj način su samo sebe promovisali, svoje aktiviste i funkcionere. Od finansijera su dobili nalog za promenu maršute prilikom održavanja protestnih šetnji, pa smo, umesto da idemo pored glavnih gradskih institucija, išli sporednim ulicama“, naveo je Marić dodajući da su ukazivali na te propuste, ali i da ih niko nije slušao.

Lider Nove Srbije, Velimir Ilić je kazao da gradska vlast sve radi na štetu građana Čačka.

„Pre neki dan smo čuli od gradonačelnika da se sprema postavljanje behaton ploča na bedemu. Parkinzi, ploče i fontane su postale hit, a meštani Bečnja, Bresnice, Kačulica, Premeće, Rajca, Žaočana i Petnice nemaju pijaću vodu u 21. veku“, istakao je on.

Prema njegovim rečima predstavnici SNS su 180 svojih ljudi primili u opštinu i obezbedili im radna mesta.

„Oni primaju platu da štite kriminalce i lopove. Institut za voćarstvo je postao krpa za potiranje jer iz ove ustanove otkupljuju sadnice  od uzgajivača voća, a njihovi rasadi su pretvoreni u korov“, tvrdi Ilić.

On je, takođe, zapitao, čija je stvarno fabrika „Forverk“ u Preljini i uporedio je sa Beogradom na vodi.

„Nemac je suvlasnik, ali ko su pravi vlasnici, gde su ugovori… Grad je za ovu kompaniju opredelio silna sredstva, a uposleno je 50 lica“, kaže Ilić.

Govoreći o predstojećim izborima, lider Nove Srbije je najavio u toj stranci Izbornu skupštinu, koja je zakazana za 5. oktobar.

„Neophodno je da se udruži cela opozicija, ali ako je bude predvodio Dragan Đilas mi nećemo biti deo te priče. Moramo naći jakog lidera koji će je predvoditi kako bismo srušili Vućića“, zaključio je on.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime