Obradović: Tražimo hitno puštanje iz zatvora majke šestoro maloletne dece

0
164

ČAČAK – Predsednik Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović zatražio je danas u Čačku da majka šestoro maloletne dece Jelena Miletić iz Loznice, koja je uhapšena zbog neplaćene kazne za nevakcinisanje dece, odmah bude puštena iz zatvora u Požarevcu i ocenio da je njena zatvorska kazna „represija režima“.

On je naglasio da je Jelena, koja je supruga člana Predsedništva Dveri Slaviše Miletića, pre ti dana „nasilno“ uhapšena i sprovedena na odsluženje zatvorske kazne od 30 dana.

„Prosto je neverovatno da naša policija i sudstvo budu ovako ažurni kada je u pitanju majka šestoro maloletne dece od kojih najmlađe ima tri godine, a da nasuprot tome i dalje nema odgovornosti za politička ubistva, za ljude koji imaju kriminalna dosijee“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

Obradović je ocenio da je aktuleni režim krenuo u „jednu vrstu agresija, nasilja i obračuna“ sa svima koji su na ulicama u više od 80 gradova u kojima se organizuje protest „Jedan od pet miliona“.

„Očito je da će (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić, kada nije mogao na drugi način da uguši proteste, ni medijskom cenzurom, ni svojim kontramitinzima, sada pokušati da ih uguši represijom, hapšenjem ljudi, slanjem u pritvore i drugiom vidovima pretnji ljudima koji izlaze na ulice. Kao što su u Laazrevcu premešteni ljudi na lošija radna mesta u Kolubari samo zato što se nalaze među organizatorima tamošnjih protesta“, rekao je Obradović.

On je istakao da je Vučić sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem „već dogovorio razgraničenje, odnosno podelu Kosova“, što je ocenio kao „izdaju i veleizdaju“.

„U okviru tog dogovora spada i pripajanje Kosovu i opština koje su čak van Kosova – Preševo, Bujanovac i Medveđa. Da li je moguće da jedino građani Srbije i Narodna Skupština ne znaju o čemu Vučić tajno pregovora sa Tačijem već više od godinu dana? Da li je moguće da je Vučić rekao da će taj plan obelodaniti tek kad neko u Prištini pristane na taj njegov plan?“, rekao je Obradović.

Obradović je ocenio da je to „poniženje za sve građane Srbije i državu koja ima predsednika koji tajno pregovora da se odrekne dela državne teritorije“.

On je dodao da se Savez za Srbiju oštro suprotstavlja tajnim pregvorima Vučića, kršenju Ustava i pokušajima da se neko odrekne dela državne teritorije i poručuje da su pregovori sa Albancima prihvatljivi isključivo u okviru Ustava Srbije i Rezolucuje 1244 Ujedinjenih nacija.

„U ovom trenutku imamo predsednika države i ministra spoljnih poslova koji krše Ustav Srbije i koji bi trebali zbog toga da budu predmet ggonjenja zbog izdaje i veleizdaje“, rekao je Obradović.

On je poručio Vučiću i aktuelnoj vlasti da Savez za Srbiju neće odsutati i da neće prestati sa protestima i dodao da oni traže fer i poštene izbore i minumium šet do devet meseci slobodnih medija sa nacionalono frekvencijom.

„Ako to ovaj režim ne želi, imaće demonstracije, građansku nepošlusnost do smene Vučića. Mi više nemamo vremena. Mi želimo da vidimo leđa ovoj katastrofalnoj, lopovskoj, kriminalnoj, bahatoj i nasilničkoj vlasti“, rekao je Obradović.

BETA, Foto – MNA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime