NS – Nova politička trgovina u gradskoj skupštini

0
682

ČAČAK – U pauzi aktuelnog skupštinskog zasedanja lokalnog parlamenta, duboko iza kulisa, odigrala se nova beščasna kupoprodaja i trgovina uticajem. Naime, predstavnici Srpske narodne partije, odbornici Bratislav Ćurčić i njegova kuma Lidija Tanović, koji su inače prethodno ukrali dva odbornička mandata Dverima, su ucenili Srpsku naprednu stranku, zbog čega će kolateralna šteta biti direktorka Predškolske ustanove “Moje detinjstvo“, Suzana Simeunović, ali i čačanski mališani koji pohađaju ovaj vrtić, saopšteno je iz GrO Nove Srbije.

Koalicionim sporazumom između čačanskih vladajućih stranaka, predviđeno je da mesto direktora JKP “Moravac“ iz Mrčajevaca pripadne Srpskoj naprednoj partiji, ali, obzirom da je Bratislav Ćurčić odustao od navedene pozicije, u korist Miodraga Jaćimovića –Šmeka, Srpska napredna stranka je morala da pristane na Ćurčićev ultimatum, što znači da će aktuelna direktorka Suzana Simeunović uskoro biti smenjena, kako bi Ćurčić umesto nje instalirao nekog svog kandidata.

To je razlog zbog koga su na večerašnjoj sednici za glasanje odbornici vlasti podržali usvajanje Programa rada Predškolske ustanove “Moje detinjstvo“, ali ne i Izveštaj o radu pomenute Predškolske ustanove, jer je neusvajanje tog dokumenta, po mišljenju naprednjaka, pravni osnov za kasnije razrešenje direktorke Simeunović.

Da nije tužno, bilo bi smešno, a ovakav politički cirkus i rijaliti program zapravo predstavlja pravu sliku i priliku vlasti gradonačelnika Miluna Todorovića i njemu podređene gradske administracije. Ništa im nije sveto, pa ni javne ustanove u kojima borave naši najmlađi sugrađani. Podatak je za rubriku verovali ili ne, da odbornici SNS-a po pitanju iste javne ustanove imaju dvostruke aršine, pa Plan rada usvoje, ali Izveštaj o radu ne usvoje, a u pitanju su dokumenti koje je kreirala ista osoba.

Nakon svih afera koje SNS vlast u Čačku svakodnevno produkuje, opravdano se pitamo: šta je sledeće ?

Odbornička grupa Nove Srbije u Skupštini Grada Čačka

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime