NS – Milan Bojović se kiti tuđim perjem

0
429

Čačak – Tokom prvog skupštinskog dana 25.sednice Skupštine Grada, pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović je izneo notorne neistine u vezi sa navodnim zaslugama naprednjačke vlasti, čijim interesima bezuslovno služi, izjavivši da se u poslednja dva meseca na teritoriji grada Čačka asfaltiralo više puteva nego u prethodnih 10 godina.

SAOPŠTENJE PRENOSIMO U CELOSTI

Zarad istine, podsećamo javnost da je u vreme vlasti Nove Srbije izgrađeno i asfaltirano, na gradskom i seoskom području, stotine kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva, ali i savremenih saobraćajnica, poput auto puta Čačak – Beograd, koji nikada ne bi bio izgrađen da nije bilo Velimira Ilića, pravca Čačak – Kraljevo, tunela u Ovčar banji, dva mosta preko Zapadne Morave osposobljena za putnički saobraćaj … Milan Bojović je takođe izneo hvalospeve u pogledu izgradnje novih objekata Gradske biblioteke i Doma učenika, pa podsećamo ovog vernog slugu svih režima i čoveka koga je nedavno Demokratska stranka Srbije zbog nepoštovanja odluka najviših stranačkih organa isključila iz članstva, da su navedeni objekti izgrađeni isključivo zahvaljujući zalaganju Nove Srbije, a da je aktuelnoj vlasti samo zapalo da gradnju privede kraju i uslika se pred medijima. Treba li uopšte podsećati da su u vreme vlasti Nove Srbije izgrađeni novi objekti Prehrambeno ugostiteljske i Muzičke škole, fiskulturne sale u Zablaću, Slatini, Prijevoru, Preljini, Mrčajevcima i Medicinskoj školi, veliki broj pravoslavnih crkava, mnogobrojne zgrade Predškolske ustanove, uključujući i najveći vrtić na Balkanu – Mali kapetan i slično.

Sve i da su Bojovićevi navodi tačni, postavlja se pitanje njegove lične odgovornosti, obzirom da je on i u prethodnom skupštinskom sazivu bio pomoćnik gradonačelnika, resorno zadužen za rad sa mesnim zajednicama i infrastrukturu, koga niko nije sprečavao, naprotiv ohrabrivao ga je, da u potpunosti realizuje programe radova i projekte za koje je bio neposredno odgovoran. Jasno je kao dan da Milan Bojović sada iz petnih žila nastoji da se što bolje pozicionira kod njegovih naprednjačkih gazda, kako bi na predstojećim lokalnim izborima imao što bolju startnu poziciju i po treći put zadržao fotelju. Inače, sve radove koje ovih dana čačanska vlast izvodi na seoskom području, radi krajnje selektivno i tendenciozno, pokušavajući da i na taj način pomognu svoju partijsku filijalu u Lučanima tokom kampanje za decembarske izbore. Uostalom, setimo se samo nedavne glamurozne svečanosti na obodu Dragačeva, odakle su Bojovićevi koreni, kada su se prilikom presecanja vrpce zajednički pojavili opštinski čelnici Čačka i Lučana, uz davno zaboravljene scene, još iz Brozovog perioda, bacanja svežeg cveća na put i pred visoke zvaničnike.

Imajući u vidu neverovatnu želju Milana Bojovića da u svakoj vlasti i čorbi bude mirođija, sigurni smo da bi se on našao na postojećoj poziciji pomoćnika gradonačelnika i kada bi se, ne daj Bože, na čelu našeg grada recimo našao Sulejman Ugljanin. Bojović bi i tada sa nesmanjenom žestinom i entuzijazmom u zvezde okivao ovog sandžačkog političkog prvaka i ne bi mu svakako smetao njegov politički predznak.

Odbornička grupa Nove Srbije u Skupštini Grada Čačka

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime