NS – Ilić: Ministarka Mihajlović oštetila Srbiju za 700 miliona evra

0
695

ČAČAK – Ministarka za saobraćaj i građevinarstvo Zorana Mihajlović ugovorima koje je napravila slobodnom pogodbom , bez tendera , oštetila je državu Srbiju za 700 miliona evra – rekao je na konferenciji za novinare predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.

On je kazao da su svi ugovori za izgradnju koridora pravljeni slobodnom pogodbom i naveo da je još 2013. Verica Kalanović kao ministar rekla da je za izgradnju Moravskog koridora potrebno 500 miliona evra, a Mihajlović je isti posao ugovorila za 800 miliona evra.

– Pitam gde ide razlika u ceni od 300 miliona evra i zašto memorandum potpisuje Kajl Skot kao ambasador i da li to znači da će on da pravi put. Za autoput Preljina – Požega bila je ponuda od 293 miliona evra, a Mihajlović je taj posao sklopila za 490 miliona evra. Posedujem protesno pismo kineske firmne koja je za manju cenu izgubila posao , u kome traže da se objasni zašto je prihvaćena veća cena bez tendera – rekao je Ilić.

On je istakao da nije tačno da je Milutin Mrkonjić gradio deo autoputa od Uba do Lajkovca, kako je rekla „gospođa ministarka“ , već da je Mrkonjić stopirao deonicu izgradnju tog dela autoputa kada je shvatio da put ne može biti kvalitetno urađen.

– Zorana se hvalila kako je ona bila sposobnija od njenih prethodnika i uspela da završi tu deonicu, a onda kada je put pukao odmah po otvaranju, krivicu je pokušala da svali na druge. A kada ga je otvarala hvalila se, samo nije rekla da će odmah da pukne, jer je loše urađen i da sada za saniranje samo tog parčeta treba 50 miliona evra. Mene zanima koliko ćemo mi plaćati njene greške i da li Vučić i Brnabić vide šta ona radi i koliku štetu nanosi Srbiji? – rekao Ilić.

On je podsetio da je početkom septembra zvanično obavestio srpsku javnost da će predsednik Srbije boraviti u Parizu, u novembru gde će pokušati da dogovori saglasnost da srpsko priznavanje Kosova pomeri sa 30. aprila 2019. za kraj 2019. godine kako bi imao dovoljno vremena da pripremi Parlament za dvotrećinsko usvajanje rezolucije koju će doneti.

– Ovaj njegov zahtev odbili su Nemačka, SAD I EU i ostao je samo predsednik Francuske koji bi trebalo da u razgovorima ubedi velike sile da prihvati Vučićev zahtev – rekao je Ilić.

On je zahteva hitnu smenu ministra policije Nebojše Stefanovića zbog nesposobnosti da vodi ministarstvo na čijem je čelu.

– Trenutna bezbednosna situacija u Srbiji je zabrinjavajuća i dovedena na najniži nivo. Zahtevam da se izvrši revizija policijskih sistema u Srbiji, da se na ulice vrate pozornici, a ne da sede u kancelarijama da čuvaju decu ministara, da se vrate saobraćajci na raskrasnice gde im je mesto, a ne da im jedini posao bude da radarom hvataju vozače koji voze brže i naplaćuju prekršaje – rekao je Ilić.

Nova Srbija isključila Zoricu Kovačević iz članstva stranke

Nova Srbija donela je odluku o isključenju Zorice Kovačević iz Lučana iz članstva Nove Srbije. Nova Srbija je opoziciona stranka i ne pristaje da neko ko na bilo koji način sarađuje sa Srpskom naprednom strankom zloupotrebljava ime Nove Srbije. Neprihvtljivo je da se neko izjašnjava kao nestranačka ličnost na tuđoj izbornoj listi, a da pritom misli da može da osatne u Novoj Srbiji.

Informativna služba NOVE SRBIJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime