Novo izdanje Gradske biblioteke

0
344

ČAČAK – Prva knjiga poezije Dalibora Tomasovića, dobitnika Nagrade „Mladi Dis” za 2018. pod naslovom „Onism” izašla je iz štampe neposredno pred 63. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu gde je i promovisana.

Ovo je 37. knjiga u ediciji „Tokovi” koju izdaje Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis”, a koja od 1979. baštini pesničke prvence mladih autora ovenčanih nagradom „Mladi Dis”. Žiri 55. Disovog proleća u sastavu dr Predrag Petrović, predsednik, Sonja Milovanović i Dejan Matić, ocenio je da se poezija Dalibora Tomasovića među prispelih 27 rukopisa izdvaja svojim kvalitetom i autentičnošću.

Daliboru Tomasoviću, mladom pesniku iz Sombora, je 25. maja, na završnoj večeri 55. Disovog proleća dodeljena plaketa „Mladi Dis”, a knjiga „Onism” je zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije štampana u tiražu 300 primeraka u čačanskoj štampariji „Svetlost”.

„Prva zbirka Dalibora Tomasovića smeli je i poetički promišljen iskorak izvan prostora jezičkih konvencija. Oblikujući jedan autentični, intimni lirski svet bogate slikovitosti i zaumnih vizija ovaj autor nam u svojoj prvoj knjizi otkriva pažnje vredan pesnički talenat zasluženo ovenčan nagradom velikog Disovog imena”, napisao je pogovoru pod naslovom „Deobe pesničkog prostora” dr Predrag Petrović.

Urednik izdanja je dr Bogdan Trifunović, lekturu teksta uradila je Olivera Nedeljković, dizajn korica Iva Ćorić, a za grafičko oblikovanje knjige pobrinula se Ivana Pavlović, objavljeno je na sajtu čačanske biblioteke.

Foto – ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime