Nova Srbija – Nova naprednjačka afera sa većnicom dr Dragutinović

0
179

ČAČAK – Ovih dana čačansku političku javnost potresa nova naprednjačka afera, ovoga puta u režiji članice Gradskog veća Grada Čačka, resorno zadužene za oblast zdravstvene zaštite i zamenika direktora Opšte bolnice u Čačku, dr Slavice Dragutinović, saopšteno je iz Nove Srbije.

SAOPŠTENJE PRENOSIMO U CELOSTI

Od ove istaknute SNS jurišnice smo već na svašta navikli i teško da nas od nje i njenih političkih mentora bilo šta može iznenaditi, ali ovoga puta je po drskosti, bahatosti i nepotizmu prevazišla čak i sebe samu. Svedoci smo situacije u kojoj Dragutinovićka na krajnje grub i bezobziran način, isključivo zarad svojih ličnih interesa, zloupotrebljava političku funkciju koja joj je poverena i svoju ćerku promoviše za tzv. edukatora na radionicama roditeljstva, gde će roditelje obrazovati kako da vaspitavaju svoju decu. Naravno, sve se to odvija pod patronatom ništa bolje gradske vlasti, koja žmuri na ovakve svakodnevne pojave i Slavici i njoj sličnima odobrava ogromna budžetska sredstva za realizaciju potpuno besmislenih “projekata“, koji za cilj imaju jedino to da dodatno uhlebe istaknute lokalne naprednjake i njihovu decu. Umesto da sveta dužnost Saveta za populacionu politiku, na čijem se čelu – pogađate – nalazi upravo dr Slavica Dragutinović, bude briga za porodice sa decom, vrla gradska većnica nemala finansijska sredstva koristi da svom detetu obezbedi dodatnu budžetsku apanažu, kroz projekte populacione politike.

Gradski odbor Nove Srbije, takođe, ovom prilikom pruža svoju punu podršku grupi otpuštenih radnika – stomatologa iz čačanskog Doma zdravlja, koji su svojevremeno bez bilo kakvog racionalnog razloga izbačeni sa svojih radnih mesta, u borbi za ostvarenje svojih zakonom garantovanih prava. Postavlja se pitanje, obzirom na predstojeće promene u zdravstvu i povratak domova zdravlja pod ingerenciju Republike, ko će Domu zdravlja Čačak nadoknaditi manjak u kasi od oko 30 miliona dinara, da li budžet Grada Čačka ili Ministarstvo zdravlja u Vladi Republike Srbije, koje je u prethodnom periodu pokazalo krajnju nebrigu prema ovoj našoj zdravstvenoj ustanovi, neretko prepuštenoj na milost i nemilost naprednjačkih političkih struktura. Na ova pitanja odgovore očekujemo već na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta u Parmencu.

Informativna služba GrO Nove Srbije Čačak

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime