Nova Srbija će ostati i opstati na političkoj sceni i nikada nije niti će trgovati srpskim nacionalnim interesima

0
343

U utorak 24.jula 2018.godine, u Čačku je održana redovna sednica Predsedništva Nove Srbije, kojom je predsedavao predsednik stranke, gospodin Velimir Ilić.

Ovom prilikom je, između ostalog, razmatrana i aktuelna politička situacija u zemlji, kao i pripreme stranke za naredne parlamentarne izbore. Nova Srbija ocenjuje stanje u državi kao krajnje ozbiljno i zabrinjavajuće, iz razloga što vlast sve više gubi kompas i srlja iz greške u grešku. Migrantska kriza je u našoj zemlji dostigla alarmantne razmere, jer je već u ovom trenutku u Srbiji prisutno više stotina hiljada izbeglica iz različitih azijskih zemalja, uglavnom muslimanske veroispovesti, koji svakodnevno dobijaju ogromnu budžetsku podršku od strane Vlade Republike Srbije.

Ovakvim potezima vlasti se drastično menja etnička struktura stanovništva u našoj zemlji, na štetu još uvek većinskog srpskog naroda, a Srbija iz dana u dan sve više podseća na klasičnu džamahiriju, umesto da bude dominantno evropska pravoslavna država. Što se tiče srca i duše srpskog naroda, Kosova i Metohije, očigledno je da sa aktuelnom vlašću i predsednikom Republike ulazimo, na žalost, u završnu fazu međunarodnog priznanja kosovske nezavisnosti i da Vučić i Brnabićka samo traže za njih najprihvatljivije modalitete kako da građanima saopšte da se Srbija odrekla svoje južne pokrajine. Postavlja se pitanje zbog čega aktuelni skupštiniski saziv ne poništi štetne odluke iz prethodnog perioda, koje se tiču borbe za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, već se iz dana u dan naša pozicija intenzivno urušava i ovih dana se čak trguje i sa teritorijama koje se nalaze u sastavu uže Srbije, poput Bujanovca, Preševa i Medveđe. Pitamo se ima li kraja ovom bezumlju i gde će se to sve završiti ?

Na sednici Predsedništva Nove Srbije je zaključeno da naša stranka ne prihvata nikakvo partnerstvo sa aktuelnom vladajućom koalicijom, predvođenom SNS-om i da je potrebno uložiti maksimalan napor kako bi se na srpskoj političkoj sceni ponovo profilisala snažna desnica, jer je takva politička opcija potrebna Srbiji, obzirom da je uvek do sada ona bila pokretač svih promena u zemlji, navode iz NS. Pri svemu tome, Nova Srbija ne želi da zastupa isključivo svoje partikularne interese, već nam je na prvom mestu doslednost prema svojoj ideologiji i političkoj ideji, ali naravno, sledimo i nacionalne interese Srbije i srpskog naroda, uz želju za odličnu saradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom, čemu naša stranka stremi i daje svoj puni doprinos još od njenog osnivanja, pre 20 godina.

Takođe, članovi Predsedništva su konstatovali i činjenicu da u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci sve snažniju ulogu igraju dojučerašnji nisko pozicionirani članovi Nove Srbije, koji su od nedavno pretrčali u Vučićevu partiju i sada tamo vode kadrovsku i svaku drugu politiku, pa se postavlja i logično pitanje ljudima koji su svojevremeno osnivali SNS: gde se Vi gospodo sada nalazite i kako ste dozvolili da Vas na margine bace dojučerašnje perjanice URS-a, Demokratske stranke, Nove Srbije … ?

Na kraju radnog sastanka, zaključeno je da se Nova Srbija, uprkos permanentnim pokušajima vlasti da je unište, neće predati, već će ostati i opstati na političkoj sceni, jer narod vrlo dobro zna da je u pitanju državotvorna politička stranka, koja nikada nije niti će trgovati srpskim nacionalnim interesima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime